Geoana: Arestarea lui Vintu, o reglare de conturi intre vechi tovarasi

Vineri, 17 Septembrie 2010, ora 19:30
2000 citiri
Geoana: Arestarea lui Vintu, o reglare de conturi intre vechi tovarasi
Foto: Realitatea TV

Mircea Geoana, presedintele Senatului, este de parere ca arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu in aceste zile reprezinta "doar o reglare de conturi intre vechi tovarasi".

"Prefer sa nu spun mai multe, dar cred ca ce pateste acum Sorin Ovidiu Vantu este doar o reglare de conturi intre vechi tovarasi", a declarat Geoana, la Brasov, potrivit Mediafax.

Vantu a fost arestat sub acuzatia de favorizare a infractorului, in cazul fugii din tara a lui Nicolae Popa, fost administrator al Gelsor, condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare.

In ziua in care a fost retinut, Vintu a spus: "Cand Basescu va pierde o batalie, sa-l vad in locul meu", ceea ce a facut ca presa sa speculeze privind implicarea lui Traian Basescu in arestare.

Vineri, purtatorul de cuvant al presedintiei, Valeriu Turcan, a dat si o replica presedintelui Senatului, sustinand ca presedintele Traian Basescu considera pozitia sa ca fiind una lipsita de onestitate. Acesta a amintit de episodul din campania electorala, cand Mircea Geoana i-a facut o vizita noctura omului de afaceri.

"Cand o tara intreaga a vazut ca ai fost bichonul lui Vintu si ca la comanda te-ai bagat cu el in jacuzzi la relaxare, sa vii dupa aceea sa spui ca altii au fost tovarasi cu el, asta-i culmea tupeului, pe romaneste", a declarat Turcan.

Geoana: Mi-e groaza sa ma gandesc cum vor trece romanii iarna

Presedintele Senatului a adaugat ca probabil iarna care va veni va fi cea mai dificila pe care o vor traversa romanii in ultima vreme.

El a adaugat ca ii este efectiv groaza sa se gandeasca cum va trece o familie cu venituri normale iarna aceasta in conditiile in care salariile cadrelor medicale si a celor care lucreaza in invatamant au scazut si cu pana la 60%.

Presedintele Senatului sustine ca suntem tara din Europa care plateste cel mai putin procentual din PIB cu asistenta sociala, si nu foarte mult asa cum tot sustin guvernantii.

"Banii necesari pentru asistenta sociala s-ar gasi extrem de rapid daca exista vointa politica in sistemul clientelar de partid din Romania unde a existat 40% din PIB, procent care este la nivel de evaziune fiscala", a mai afirmat Mircea Geoana.

Raspunzand la o intrebare referitoare la protestele sindicale, care incep saptamana viitoare, Mircea Geoana a adaugat ca nu se poate cunoaste ce se va intampla pentru ca romanul este de foarte multe ori un om plin de surprize.

"Si noi spunem de multe ori ca mamaliga nu explodeaza, ca romanul este obisnuit sa indure, ca romanul este obisnuit pe la colturi sa critice si sa injure, dar cand este vorba sa iasa cu curaj, la bataie, are ezitari. Cred ca este o limita de suportabilitate pe care suntem pe cale sa o atingem in Romania si eu unul nu as conta, ca astazi guvernantii, ca romanul va indura la nesfarsit.

Nu stiu ce forma va lua, nu stiu strict daca miscarea sindicala este cea care poate asuma acest lucru, dar o scanteie de nemultumire poate oricand sa aprinda un mediu extrem, extrem de inflamabil si incandescent", a opinat presedintele Senatului.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a participat, vineri, la Brasov, la o intalnire regionala la care au participat reprezentati din sanatate din judetele Alba, Dambovita, Prahova, Arges, Sibiu, Cluj, Teleorman, Brasov si municipiul Bucuresti privind dezbaterea proiectului Progamului de guvernare al PSD in domeniul sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana presedinte Senat, #Geoana presedinte , #senator