Geoana, atac la USL: Cei care erau ticalosi si cinici devin azi virtuosi?

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 18:37
4220 citiri
Geoana, atac la USL: Cei care erau ticalosi si cinici devin azi virtuosi?
Foto: TVR Info

Mircea Geoana a declarat, luni, ca va ramane senator independent pana la finalul acestei legislaturi, in ciuda incercarilor Puterii si Opozitiei de a-l atrage de o parte sau alta a baricadei politice. In plus, el a acuzat USL ca primeste traseisti cu bratele deschise.

In conditiile in care senatorul PDL Radu F. Alexandru a anuntat ca, dupa numirea sa la CNA, va ramane in Senat atat timp cat este posibil legal, pentru a nu lasa Puterea fara majoritate, pozitia lui Mircea Geoana a devenit extrem de importanta, de el depinzand cine detine in realitate aceasta majoritate, USL sau coalitia de guvernare.

"As dori sa ii rog si pe cei din Opozitie si pe cei de la Putere sa inceteze sa ma numere de o parte sau de cealalta. Nu ma simt reprezentat nici ce Putere nici de Opozitie, asa cum o parte dintre romani nu se simt reprezentati. Voi ramane un senator independent si voi incerca sa reprezint votul primit din partea romanilor. Voi sustine proiectele cu adevarat importante pentru romani", a anuntat Mircea Geoana.

El a explicat ca un astfel de proiect "esential pentru Romania" este cel de modificare a Legii Finantarii partidelor politice, proiect pe care "Miscarea Romania Noastra", al carui fondator este, il va lansa in dezbatere publica.

Alte proiecte pentru care Geoana si-a anuntat sprijinul sunt cele care vizeaza crearea de locuri de munca, dar si modificarea sistemului electoral "extraordinar de incalcit".

"Voi ramane senator independent pana la finalul acestui ciclu si nu voi ezita sa imi exprim sprijinul pentru toti cei care se vor implica intr-un alt mod de a face politica in Romania", a mai adaugat Mircea Geoana.

El nu a pierdut oportunitatea de a-si critica fostii colegi din USL, spunand ca i se pare "cel putin ciudata" maniera in care actuala Opozitie face achizitii politice din randul celor care pleaca de la putere.

"Pana ieri se spunea ca majoritate e nelegitima. Azi, cei care erau ticalosi si cinici devin virtuosi si demni de luat in seama", a comentat ironic Geoana, catalogand ca "neserios" modul in care USL racoleaza traseistii care pleaca de la Putere.

El a reamintit ca USL ii acuza de lipsa de legitimitate pe cei care schimbau barca politica, iar acum ii primeste in propria barca.

"Nu sunt interesat in scandal politic!(...) Vreau sa spun ca nu voi raspunde nici acestor bezele de circumstanta pe care Opozitia mi le transmite, nici cantecelor de sirena pe care actuala Putere incearca sa mi le transmita intr-un fel sau altul", le-a transmis Mircea Geoana liderilor Puterii si ai Opozitiei.

El a mai subliniat ca nu este interesat nici sa salveze "reputatia dogita" a primeia, nici sa sustina incercarea celei de-a doua de a se prezenta ca o alternativa politica reala, mai ales dupa ce a fost exclus din randurile USL intr-o maniera incalificabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Geoana senator independent, #Geoana majoritate Senat, #Geoana sprijin USL , #senator