Geoana ataca discursul lui Ponta: Adriana Saftoiu a reactionat mai onorabil

Joi, 09 Februarie 2012, ora 13:45
5792 citiri
Geoana ataca discursul lui Ponta: Adriana Saftoiu a reactionat mai onorabil
Foto: TVR 1

Senatorul independent Mircea Geoana si-a expus punctul de vedere asupra noii echipe propuse de Mihai Razvan Ungureanu si nu a ezitat sa-l atace din nou pe fostul sau sef de partid, Victor Ponta, acuzandu-l de "o forma de disonanta cognitiva".

"Pe de-o parte, spui ca reprezinti sentimentul din Piata Universitatii, apoi lasi cale libera pentru votul asupra noului Guvern, renuntand total la ideea de anticipate. Intr-un fel, Adriana Saftoiu a reactionat mai onorabil, atunci cand a spus ca nu este de acord cu ceea ce se intampla in Parlament si si-a dat demisia", a clamat joi Geoana, de la tribuna Parlamentului.

Victor Ponta, in Parlament - sfaturi, laude si atentionari pentru Ungureanu, critica presei

Anuntand ca nu va vota echipa propusa de premierul desemnat pana cand nu va primi raspunsul la "cateva intrebari", Geoana i-a dat o serie de sfaturi lui Mihai Razvan Ungureanu, printre altele rugandu-l fierbinte "sa nu-l trimita pe Baconschi inapoi ambasador la Paris".

Ungureanu l-a intrebat pe premierul desemnat daca "nu cumva este prea putin, prea tarziu, fata de tensiunea acumulata in societatea romaneasca?", daca "nu cumva acesti ministri nu sunt decat prizonierii si vitrina unui sistem politic deja consolidat", si daca "acesta echipa va avea curajul sa intrerupa practici corupte ale trecutului".

"Sfatul meu este ca premierul sa dea cateva semnale de indepedenta din punct de vedere politic si de guvernare", a mai spus Geoana, cerandu-i noului premier sa il recheme la Bucuresti pe reprezentantul FMI, Jeffrey Franks, pentru a discuta noi abordari economice proprii, dar si sa asigure corectitudinea alegerilor din acest an.

"Sunt convins ca dl. Franks, care ne-a si spus ca este mormon, nu s-ar fi lasat induplecat de pacatele lumesti si ar fi vazut o rechemare ca dreptul unui nou prim ministru de a avea o conversatie cu partenerii sai externi", a mai spus Geoana.

"Daca acest guvern va rezista opt luni de zile, ar trebui sa schimbe dramatic modul de functionare", a continuat fostul presedinte al Senatului.

Mircea Geoana i-a mai cerut lui Mihai Razvan Ungureanu sa modifice legislatia legata de organizarea si desfasurarea alegerilor, astfel incat "sa nu mai improvizam la fiecare lege si sa nu mai trecem prin penibilitatea asta legata de comasare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Mircea Geoana Ponta Parlament, #Mircea Geoana investitura Guvern Ungureanu, #Geoana Baconschi Paris , #senator