Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Geoana compara relatia dintre USL si PDL cu Razboiul Rece

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 19:11
1608 citiri
Geoana compara relatia dintre USL si PDL cu Razboiul Rece
Foto: Arhiva

Senatorul independent Mircea Geoana comenteaza evenimentele care au zdrucinat, in ultimele zile, scena politica, comparand batalia dintre Putere si Opozitie cu Razboiul Rece.

"In Romania acestor zile, daca e sa ne uitam putin in istoria Razboiului Rece, as spune ca suntem undeva in zona crizei rachetelor din Cuba. Combatantii nu-si dau inca seama de cat de periculoase sau letale sunt armele adversarilor.

Inca nu s-a ajuns la un echilibru, care sa permita o zona de confort si orientarea catre alte directii de actiune. Se lanseaza provocari si atacuri, tocmai pentru a se testa reactia adversarului, intr-un joc cu suma nula. Se consuma energie, multa energie psihica, iar tara este blocata intr-un joc in care vrei sa-ti impui suprematia propriei forte", noteaza Mircea Geoana pe blogul personal.

Tinand cont de problemele Romaniei, fostul pesedist isi exprima speranta ca echilibrul intre cele doua blocuri combatante sa fie atins.

"Sper ca batalia sa se poarte pe alte coordonate decat s-a purtat in ultimele zile. Anihilarea simbolica a adversarului sau neantizarea sa politica pot fi divertisment politic sau mediatic, nu neg, dar in mod cert nu fac decat sa intareasca stereotipurile despre politicieni si sa ignore chestiunile cu adevarat importante pentru viata de zi cu zi a romanilor. Suita de atacuri sub centura din ultimele zile paralizeaza Romania si nu-i dau in niciun fel incredere ca respira viitor. Razbunarile nu aduc nicaieri viitor", continua Geoana.

Cele doua blocuri si-au aratat forta, apreciaza fostul prezidentiabil, accentuand ca "e clar, au mijloace pentru a-si crea unul altuia mari pierderi de imagine. Dar acest tip de joc trebuie sa inceteze".

"Altfel, vom fi ca astazi subiectul glumelor din Financial Times, in timp ce, cu politicienii obsedati sa se distruga unii pe altii, de subiecte fundamentale nu va avea cine sa se ocupe", mai scrie Geoana.

El face o invitatie politicienilor celor doua blocuri "sa revina la agenda reala a populatiei, pentru ca problemele noastre ca tara nu se rezolva nici in summit-urile de la Bruxelles, nici in conferintele vitriolante de presa de la Bucuresti".

In final, Geoana isi exprima increderea ca "USL va avea capacitatea de a veni in aceasta toamna cu un proiect si cu un plan pentru Romania. Am incredere ca USL va trece peste zgomotul de fond si va avea curajul sa puna in ordine, aducand mai multa echitate si mai multa performanta, in domenii precum locurile de munca, educatia, sanatatea sau protectia sociala. Daca realitatea actuala este una a unui Razboi Rece, atunci USL are datoria de a gandi o Romanie post-Razboi Rece".

D.R.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Geoana USL PDL echilibru, #Geoana Razboi Rece, #Geoana PDL , #senator