Geoana: Daca voi fi secretarul general al NATO, am o mare sansa, cu mare drag

Duminica, 12 Mai 2013, ora 20:58
6423 citiri
Geoana: Daca voi fi secretarul general al NATO, am o mare sansa, cu mare drag
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul ministru de Externe Mircea Geoana a abordat inca o data ipoteza unui posibil secretar general al NATO provenind din Romania si a afirmat ca are o sansa mare de a ocupa aceasta functie si, daca va avea posibilitatea, "cu mare drag" o va face.

"Cred ca la NATO vom avea o sansa buna. (...) Daca voi fi eu secretarul general al NATO - am o mare sansa -, cu mare drag", a spus Mircea Geoana, duminica, la Antena 3.

Acesta a precizat ca nu poate sa justifice calificarile presedintelui Traian Basescu pentru aceasta functie, insa se pot remarca declaratiile pe care seful statului "le-a facut pe canalele oficiale ca are un mandat de indeplinit aici si vrea sa il respecte".

Actualul secretar general al ONU este danezul Anders Fogh Rasmussen, in varsta de 60 de ani, al carui mandat se incheie in august 2014.

Ce trebuie sa faca Romania pentru a castiga functia de secretar general NATO Interviu

Mircea Geoana a tinut sa multumeasca si armatei romane, afirmand ca "daca exista o institutie care poate sa afirme ca meritam o recunostere (de catre NATO - n.red.), este armata romana".

"Daca o sa obtinem o functie importanta de la Titulescu incoace, se datoreaza si acestor oameni", a subliniat fostul ministru de Externe.

Nu in ultimul rand, Mircea Geoana a declarat ca o tara din Europa de Est va da si urmatorul secretar general al ONU, in anul 2015. Actualul detinator al acestei functii este sud-coreeanul Ban Ki Moon.

Geoana recunoaste ca a pledat la Washington pentru functia de secretar general NATO

Senatorul PSD a recunoscut, pe 22 aprilie, ca pe parcursul ultimei vizite in SUA a abordat subiectul viitorului ocupant al functiei de secretar general al NATO, dar nu a spus si daca si-a sustinut propriul interes.

Ponta: E foarte posibil ca viitorul secretar general al NATO sa provina din Romania

Premierul Victor Ponta a declarat, ulterior, ca este posibil ca viitorul secretar general al NATO sa provina dintr-o noua tara membra NATO, inclusiv din Romania, iar acest lucru ar trebui sa ne onoreze.

"Este foarte posibil ca viitorul secretar general al NATO sa provina din una din tarile noi membre NATO, asta inseamna Polonia, Romania. Stiam ca nu este exclus sa fie un roman deoarece altcineva, nu Traian Basescu, a venit si a discutat cu mine acest subiect. Si am zis ca il sustin. Mi-a cerut sprijinul pentru el si nu este Traian Basescu", a spus prim-ministrul, pe 29 aprilie.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Mircea Geoana secretar general NATO, #Romania secretar general NATO, #Romania secretar general ONU , #senator
Comentarii