Geoana, despre suspendare: Momentul prielnic a fost ratat, Ponta s-a opus

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 14:27
3158 citiri
Geoana, despre suspendare: Momentul prielnic a fost ratat, Ponta s-a opus
Foto: TVR Info

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, luni, ca momentul cel mai prielnic pentru suspendarea presedintelui a fost anul trecut, in octombrie, cand populatia avea inca proaspete in minte taierile de pensii si salarii, dar cand Victor Ponta s-a opus.

Interpelat de jurnalisti pe holul Senatului, inainte de sedinta de plen, Mircea Geoana a fost rugat sa comenteze anuntul USL de demarare a procedurii de suspendare a lui Traian Basescu.

"Cel mai prielnic moment a fost in octombrie anul trecut cand presedintele a anuntat taierea pensiilor si salariilor si domnul Ponta spunea ca lipsesc1-2 voturi. Cred ca a fost un moment ratat(...) Daca va avea succes, suspendarea va fi un lucru bun, daca nu, se va intoarce ca un bumerang pentru Opozitie", a declarat Mircea Geoana.

Intrebat ce sanse da finalizarii cu succes acestui demers, Mircea Geoana a raspuns indirect, reamintind ca UDMR a declarat in repetate randuri ca ar dori sa ramana la guvernare alaturi de PDL inca 4 ani de aici inainte.

"Majoritate nu pare sa existe. Dar sunt convins ca liderii USL au analizat", a mai comentat Mircea Geoana.

USL demareaza suspendarea presedintelui

Presedintele Senatului a respins speculatiile lansate de unii colegi din USL care au sustinut ca il cred in stare sa blocheze demersul Opozitiei, spunand ca el nu are niciun rol in procesul de suspendare.

"Daca exista voturi in parlament, se merge la Curtea Constitutionala. Aceea, spre deosebire de 2007, nu mai are rol consultativ, iar in caz ca se ajunge la referendum, de data aceasta e nevoie ca jumatate plus 1 sa se prezinte la vot, deci 9 milioane de oameni", a mai spus Mircea Geoana, reamintind ca de la precedenta suspendare a lui Traian Basescu si pana in prezent au fost operate doua modificari substantiale in legislatie, care ingreuneaza si mai mult aceste demers politic al Opozitiei.

"Momentul favorabil, in care si opinia publica era de partea noastra si parlamentul era pe muchie, era in octombrie anul trecut", a conchis Geoana.

In replica, liderul senatorilor liberali, Puiu Hasotti, a declarat la TVR Info ca rolul lui Mircea Geoana, in calitate de presedinte al Senatului, este extrem de important, pentru ca procedurile de suspendare nu pot fi initiate decat daca Birourile Permanente pun pe ordinea de zi acest subiect.

"Dar este putin probabil ca Birourile Permanente vor introduce pe ordinea de zi suspendarea presedintelui Traian Basescu. Si, daca o vor introduce, nu stim cum se vor comporta parlamentarii", a recunoscut Puiu Hasotti.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#geoana suspendare basescu, #suspendare presedinte, #USL suspendare Basescu , #senator