Geoana: Deszapezirea Romaniei, combinatie de incompetenta si coruptie

Marti, 14 Februarie 2012, ora 21:25
2745 citiri
Geoana: Deszapezirea Romaniei, combinatie de incompetenta si coruptie
Foto: Arhiva (B1 TV)

Senatorul independent Mircea Geoana crede ca problema deszapezirii Romaniei va fi perceputa de opinia publica drept o combinatie de incompetenta si coruptie.

Mircea Geoana a declarat ca, din problemele cu care se confrunta tara in ultimele zile, din cauza vremii, oamenii pot intelege ca statul roman este incapabil sau prost administrat.

"Problema va fi perceputa de opinia publica drept o combinatie de incompetenta si coruptie", a mentionat senatorul, intr-o interventie la Realitatea Tv, continuand ca oamenii se vor intreba daca "statul roman este incapabil sau este prost administrat sau nu are resurse sau sunt de vina fenomenele naturale".

Dezastrele naturale, intre incompetenta, coruptie si fatalitate

"Avem de ani de zile fenomene meteorologice agresive. Am avut indundatii, in fiecare an din 2005, n-a fost an de la Dumnezeu sa nu avem. Vine un moment zero cand sa punem o intrebare: 'Cat din aceste fenomene reprezinta incompetenta, cat reprezinta coruptie si cat reprezinta fatalitate, in sensul ca nu le poti controla?'", se intreaba Mircea Geoana.

Senatorul este de parere ca trebuie intervenit ferm, din punct de vedere administrativ si ca trebuie atentie in modul in care se cheltuie resursele.

"N-avem resurse? Cum, fratilor? Resursele de pana acum cum au fost cheltuite? Trebuie intervenit ceva mai brutal, din punct de vedere administrativ. Risipa este imensa", crede fostul presedinte al Senatului.

Paza buna trece primejdia rea

El a amintit si un episod din perioada negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeana, cand un oficial european l-a atentionat despre cum ar trebui sa-si puna Romania resursele in lupta, in asa fel incat sa combata dezastrele si calamitatile.

Senatorul a precizat ca a fost atentionat ca tara va plati mai multi bani pentru combatererea dezastrelor decat ar fi investit in prevenire si ca trebuia facut un plan pentru 10-20 de ani.

"Lumea a inceput sa spuna: 'In anul intai nu aveti harti de risc, in anul doi nu aveti sufiecienti saci, data viitoare spuneti ca aveti contracte de deszapezire de un miliard de euro'", sustine fostul presedinte al Senatului, care a apreciat ca ISU si echipele de interventii si-au facut datoria cu eroism in situatiile in care au fost solicitati.

"De fiecare data ne lamentam si constatam ca nu am facut nu stiu ce, ca nu am plantat zid de protectie, ca s-au furat saci, ca nu avem resurse", a spus Geoana, care s-a declarat nemultumit ca deszapezirea din Romania costa de trei ori mai mult decat in tarile din nordul Europei si in Laponia.

Totodata, el a criticat faptul ca, dupa ce se curata soselele de zapada, apar gauri pe drumuri care tocmai au fost asfaltate, dand exemplu DN 1.

Mircea Geoana a solicitat Curtii de Conturi a Romaniei verificarea modului in care au fost cheltuite sume foarte mari de bani publici alocate pentru activitati de deszapezire, in perioada 2008-2012.

Geoana cere Curtii de Conturi sa verifice cum s-au cheltuit banii de deszapezire

Senatorul a cerut, intr-o scrisoare adresata presedintelui Curtii de Conturi a Romaniei, Nicolae Vacaroiu, verificarea situatiei financiare si a eficacitatii, prin demarerea unei proceduri de audit financiar, respectiv de audit al performantei, ale activitatilor de deszapezire realizate de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si de catre autoritatile publice locale, in perioada 2008-2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Geoana, #Mircea Geoana senator, #Mircea Geoana deszapezire , #senator