Geoana dezvaluie ce a vrut emisarul SUA in Romania: Si PSD, si Basescu au exagerat

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 17:18
6829 citiri
Geoana dezvaluie ce a vrut emisarul SUA in Romania: Si PSD, si Basescu au exagerat
Foto: ziuaveche.ro

Agenda diplomatica a adjunctului secretarului de stat al SUA, Victoria Nutland, cuprindea intentiile de modificare a legislatiei anticoruptie si declaratiile agresive privind unirea Romaniei cu Republica Moldova, a declarat senatorul Mircea Geoana.

"Pe de o parte, prezentarea vizitei ca o vizita de felicitare la zece ani de NATO nu e decat o exagerare. Dar si prezentarea de catre presedintele Romaniei a mesajelor oficialului american de o maniera atat de catastrofica reprezinta de asemenea o foarte mare exagerare", a declarat Mircea Geoana, potrivit Mediafax.

Senatorul PSD a afirmat ca cele doua subiecte erau cele "sensibile", dar ca pe agenda se aflau si cateva puncte pozitive, pe care insa nu le-a mai mentionat.

"Cele doua puncte sensibile sunt evidente: o anumita preocupare fata de intentii de modificare a legislatiei cu privire la lupta impotriva coruptiei si, pe de alta parte, o preocupare fata de declaratiile extrem de agresive cu privire la unirea cu Republica Moldova", spune senatorul PSD.

Mircea Geoana, care a fost ministru de Externe al Romaniei si se lauda cu o buna cunoastere a mediului politic american, a dat sa se inteleaga ca o cunoaste pe Victoria Nutland si ca aceasta nu e prea bucuroasa cu disputa provocata de venirea ei la Bucuresti.

"Este un diplomat de super clasa si cred ca, cunoscand-o bine, nu este fericita sa fie, domnia sa sau declaratiile din vizita de la Bucuresti, folosite in politica interna romaneasca. Incurajez actorii aflati in competitie azi sa se abtina in a folosi elementul de politica externa in lupta politica interna", a incheiat Mircea Geoana.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca vizita emisarului american reprezinta un mesaj deosebit de serios intr-un moment in care Romania se afla "pe marginea prapastiei".

"Doamna Nuland nu a venit nici in calitate de asistent, nici de subsecretar, nici de turist, a venit in calitate de emisar al Guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios, legat de statul de drept din Romania, care, din vara anului 2012, este continuu pus sub semnul intrebarii", a spus presedintele Basescu.

Purtatorul de cuvant al PSD, europarlamentarul Catalin Ivan, e cel care a afirmat ca vizita Victoriei Nuland a fost motivata de dorinta de a felicita Romania pentru apartenenta ei la NATO.

"Victoria Nuland a venit la Bucuresti pentru a transmite, din partea presedintelui Barack Obama, un mesaj de felicitare a Executivului si cetatenilor romani pentru implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si nicidecum pentru a reprosa ceva Guvernului", a declarat Catalin Ivan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mircea Geoana Victoria Nuland agenda anticoruptia, #Geoana Nuland anticoruptie unire Moldova, #Geoana Nuland unire anticoruptie , #senator
Comentarii