Geoana: Miza acestei toamne parlamentare este motiunea de cenzura

Autor: Ana Ilie
Vineri, 08 Octombrie 2010, ora 23:41
2014 citiri
Geoana: Miza acestei toamne parlamentare este motiunea de cenzura

Presedintele Senatului, pesedistul Mircea Geoana, sustine ca Senatul nu are nicio obligatie regulamentara sa discute exclusiv numai paragrafele din Legea Pensiilor retrimise de presedintele Traian Basescu pentru rediscutare la Parlament.

Geoana crede ca este un moment benefic pentru dezbaterea unor puncte sensibile din textul legii.

"In primul rand, trebuie sa ne intorcem la problema de fond, forma de modificare a Legii Pensiilor. In mod evident sistemul nu este sustenabil si trebuie facut ceva... Cred ca legea a fost exagerata de la inceput. E nevoie de o ajustare, dar forma care s-a adoptat si pe care si presedintele a sustinut-o, desi ar fi avut atata timp la dispozitie sa ridice obiectii.

Trebuie sa exite o legatura intre salariul brut pe economie si punctul de pensie, iar formula actuala penalizeaza viitorii pensionari sa aiba o pensie care creste doar o data cu inflatia... Al treilea lucru, problema legaturii intre sistemul de pensii si pensiile din sistemul militar. Nimeni nu spune sa-i excludem pe cei in uniforma de la o forma de cotizare...", a spus Geoana, la Antena3.

"La Senat nu avem niciun fel de obligatie regulamentara sa discutam exclusiv ce ne spune presedintele cand retrimite o lege. Nu suntem impiedicati de nimic, presiunea imensa va fi pe cei care sunt in majoritate, pentru ca acum au intr-adevar ocazia sa modifice legea si in alte parti. Vom discuta zonele care sunt pasibile de amendare din textul care ne-a fost retrimis. Camera Deputatilor are insa o limitare", a detaliat Geoana procesul legislativ.

In ceea ce priveste tentativa de suspensare a presedintelui, pesedistul este de parere ca "ar fi fost bine din punct de vedere politic, economic, majoritatea romanilor spun ca aproape orice metoda care ar pune capat acestui regim politic ar fi un lucru laudat... Niciun guvern nu a fost in ultimii 20 de ani atat de jos in opinia populatiei".

"Oricum, miza acesti toamne parlamentare este motiunea de cenzura", a spus Geoana.

"A exista un moment cand exista si exista o rezerva fata de venirea la guvernare acum, pentru ca exista un cost politic cert, dar cred ca intre a-ti prezerva niste puncte electorale potentiale si a actiona acum...", a continuat el sa militeze pentru venirea la guvernare a PSD.

In ceea ce priveste congresul PSD, Geoana a identificat doua mari teme de discutie: "Congresul a fost convocat pentru doua motive mari: oferta noastra de guvernare pentru scoaterea Romaniei din situatia in care se afla. Acesta ar trebui sa fie cel mai important. Al doilea este modificarea de statut. Printre propunerile pe care le-am avansat este alegerea presedintelui nostru prin votul intregului partid, o competitie deschisa, care ia mai multe voturi la nivelul membrilor de partid sa ne reprezinte mai departe".

Despre Ponta si acceidentul de raliu

Geoana nu vede un motiv serios pentru care presedintele partdului din care face parte, Victor Ponta, ar renunta la pasiunea pentru automobile desi a avut un accident de masina vineri, la raliul Iasiului.

"Nu cred ca trebuie sa devenim absurzi, daca cineva are o pasiune, chiar daca e ceva mai riscanta, nu trebuie sa pui in paranteze viata personala. Sunt o groaza de lideri politici care fac sporturi mai riscante, e si o varsta in care nevoia de adrenalina e mai mare, bine ca nu s-a lovit", a comentat Geoana accidentul lui Ponta la raliul de vineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Geoana motiune cenzura, #geoana suspendare basescu, #Geoana legea pensiilor , #senator
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
pe Geoana nu-l auzi niciodata sa vorbeasca de Romania sau valori romanesti ; el e cu "motiuni de cenzura" , bani , activism perpetuu ....etc ; stie o singura chestie - daca-i la putere , "urmele" vor fi sterse , daca - nu - exista "riscuri"