Geoana: Ponta merge fara Antonescu in America

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 10:55
6067 citiri
Geoana: Ponta merge fara Antonescu in America
Foto: Arhiva

Intors recent din SUA, Mircea Geoana dezvaluie ca Victor Ponta va face si el in luna februarie o vizita peste Ocean, dar singur, fara Crin Antonescu. Fostul lider PSD mai spune ca isi va anunta noua formatiune politica "in scurt timp".

"Stiu ceva despre o vizita a domnului Ponta. Informatiile mele spun ca acest cuplu, care a mai incercat sa mearga la Washington, va merge separat. Am auzit despre o intentie a domnului Ponta de a vizita Washington-ul in luna februarie. Acest lucru am auzit si am fost informat", a declarat Geoana intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei.

El a subliniat ca informatia este certa. "Aceasta este informatia mea si cred ca este o informatie precisa pentru ca am primit-o din surse americane. Nu figureaza ca ar merge impreuna. Sper ca domnul Antonescu sa mearga si dansul", a completat fostul lider PSD.

Mircea Geoana a precizat insa ca nu stie pana la ce nivel va merge vizita lui Ponta si nici cu cine se va intalni, dar a explicat ca oricum vizita nu se poate compara cu cea a presedintelui Basescu.

"Exista niste reguli foarte clare in America. Intr-un fel sunt tratati liderii oficiali, liderii de tara, de Guvern, de Parlament si altfel sunt tratati liderii de Opozitie, oricat de buni sau rai ar fi, oricat de simpatici ar fi si oricat de mult s-ar zbate. (...)

Probabil ca domnul Ponta va avea parte de un tratament pe care l-au avut si alti lideri ai Opozitiei in perioada precedenta. Sper sa fie primit bine, pentru ca a fost o imensa intoxicare anul trecut cand am fost eu in vizita si cand s-a involburat atmosfera si la PSD si la USL, crezand ca vizita mea acolo avea ca scop anularea sau inhibarea vizitei celor doi. Este o prostie fara seama", a adaugat Geoana.

Noua formatiune - Este problema de saptamani pana cand "vom ridica steagul"

In ceea ce priveste propria sa cariera politica, el a spus ca a intrat acum zece ani si nu are de gand sa iasa prea curand.

"Este nevoie de schimbare. Este nevoie de un alt mod de a face politica. Este nevoie de o alta modalitate de implicare a profesionistilor, a celor care au facut ceva cu viata lor si in viata lor, in deciziile din Romania si pe de alta parte sa spunem ca nu absolut toti cei care au facut politica in Romania sunt neaparat atat de patati, de inutilizabili si de epuizati incat sa nu mai avem nevoie si de politicieni pe langa aceasta mare de profesionisti si de oameni care vin cu o anumita prospetime si cu un anumit tip de competenta si de credibilitate", a explicat Geoana, dand exemplul fostului deputat liberal Adriana Saftoiu, care, din punctul sau de vedere, "este un personaj politic mai mult decat 'recuperabil'".

"In toate partidele sunt oameni onorabili, nu toata lumea care a facut politica este neaparat ticaloasa, corupta si nenorocita", a mai punctat el, criticandu-i pe cei care incearca sa acrediteze aceasta idee.

In acest context, Geoana a declarat ca isi propune "in mod sigur" sa intre in Parlament cu un nou grup politic, dar nu va putea sa participe la alegerile locale, in conditiile in care acestea vor fi organizate foarte curand.

"In aceste momente grele, nervul civic in Romania a fost zgandarit si lumea reactioneaza", a subliniat Geoana, precizand ca acesta este si motivul pentru care poarta in acest moment discutii cu prietenii sai politici, "pentru ca daca nu participi la viata politica si publica este greu ca ideile tale sa fie respectate".

"Alegerile locale sunt foarte aproape si nici din punct de vedere legal, din pacate, in Romania nu este posibil ca o formatiune nou formata sa se poata inscrie in cursa electorala. Daca vor exista oameni extraordinar de buni pe care sa-i putem sustine ca independenti nu vom ezita sa sustinem acei oameni. (...) Pentru parlamentare in mod sigur este timp. Decizia mea este luata, este problema de saptamani pana cand vom ridica steagul", a anuntat Mircea Geoana, adaugand "in foarte scurt timp".

"Avem in mod evident un plan...Suntem foarte avansati. Nu vreau sa dau cifre, si nici nume. Suntem in acest moment in cautare, in principal, de profesionisti de calitate, din toate sfere socio-economice din tara si din strainatate. Suntem astazi foarte avansati in practic toate judetele tarii si in marile metropole din strainatate, cu o organizare destul de avansata", a mai sustinut Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana vizita Ponta SUA, #Ponta vizita America, #Geoana formatiune politica, #Ponta Antonescu vizita SUA , #senator