Geoana: Puteam revendica victoria la prezidentiale prin presiunea strazii

Sambata, 30 Octombrie 2010, ora 18:56
2370 citiri
Geoana: Puteam revendica victoria la prezidentiale prin presiunea strazii
Foto: Arhiva

Mircea Geoana dezvaluie acum, la aproape un an de la pierderea alegerilor prezidentiale, ca a luat in considerare o posibila revendicare a victoriei prin presiunea strazii, dar a preferat sa mearga pe varanta contestarii alegerilor la Curtea Constitutionala.

"Din punct de vedere al reactiei dupa alegeri, am avut doua optiuni. O optiune institutionala, aceea de a contesta rezultatul la Curtea Constitutionala, cu probele pe care le aveam la dispozitie, si de a incerca sa ne facem dreptate in interiorul sistemului nostru judiciar si constitutional.

A existat insa si o alta propunere pe care am avut-o in atentie - aceea de a apela la membrii, simpatizantii si votantii nostri, si aici e vorba de cele cinci milioane de oameni care m-au votat. Nu era vorba doar de electoratul PSD sau de partidul nostru. Optiunea era de a incerca sa revendicam o victorie care ne-a fost furata, inclusiv prin presiunea strazii. Aceasta optiune a existat pe masa deciziei mele. Nu am dat curs pentru ca am considerat ca avem suficient de multe probe ca sa demonstram cat s-a furat", a declarat Geoana intr-un interviu acordat pentru Adevarul.

Pe de alta parte, Mircea Geoana refuza sa ia doar pe umerii sai esecul de la prezidentiale.

"Nu voi accepta niciodata un verdict care practic incearca sa puna rezultatul de la alegerile prezidentiale exclusiv pe unul sau doua momente(...)'Momentul cheie' a fost atunci cand nu am tras concluziile necesare dupa ce s-a intamplat la alegerile europarlamentare si parlamentare", considera Geoana sustinand a Traian Basescu are la dispozitie o "masinarie infernala" care transforma voturile in defavoarea sa in voturi favorabile.

"Domnisoara Basescu si Laszlo Tokes au ajuns in Parlament cu voturi care nu pot fi explicate - la fiecare sectie de votare pedistii trebuiau sa dea cate 10 voturi pentru domnisoara Basescu. Eu m-am trezit la Craiova cu 400 de voturi pentru Laszlo Tokes, cand nu este picior de ungur pe acolo.

Este clar ca a exista o masinarie de distributie, extrem de performanta, care poate sa dirijeze voturi in diverse directii, fara niciun fel de dificultate. Daca este vorba de un lucru de fond, acesta este ca am subestimat capacitatea de organizare (in sensul fraudarii) si gradul de servilism al unor cetateni din anumite structuri ale statului", a declarat Mircea Geoana.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mircea Geoana prezidentiale, #Mircea Geoana presedinte, #Geoana Basescu presedintie , #senator