Geoana: Relatia cu Dumnezeu si invocarea divinitatii, singurele surse de speranta

Marti, 28 August 2012, ora 19:22
2712 citiri
Geoana: Relatia cu Dumnezeu si invocarea divinitatii, singurele surse de speranta
Foto: Antena 3

"Relatia cu Dumnezeu si invocarea divinitatii sunt de multe ori singurele surse de speranta pentru majoritatea romanilor", este de parere senatorul independent Mircea Geoana, comentand situatia fermierilor romani si a agriculturii din Romania.

Intr-o postare pe blogul personal, cu titlul "Legatura fermierului cu Dumnezeu sau esenta agriculturii romanesti", Mircea Geoana scrie despre sperantele fermierilor romani.

Agricultura romaneasca - cu mana intinsa si cu ochii spre cer

"Fermierul roman a dus relatia cu Dumnezeu la un alt nivel - contributia Celui-de-Sus este decisiva si esentiala pentru o buna productie agricola, pentru mentinerea la suprafata, macar pentru inca un an. Ignorata de 20 ani, agricultura romaneasca inca sta cu mana intinsa si cu ochii catre cer, in asteptarea unui semn si a unei ploi care sa faca uitata inexistanta unui plan si a unui sistem national de irigatii", a explicat Geoana.

Acesta continua, subliniind ca "trista realitate" este bine pusa in evidenta de cifre si ca, in ultimii 20 de ani, suprafetele irigate au cazut de la 2 milioane de hectare la aproximativ 100.000 hectare in acest an, ceea ce reprezinta circa 1,5 la suta din totalul suprafetelor arabile din Romania.

Din cauza secetei si a lipsei sistemelor de irigatii, recolta la grau din acest an s-a redus cu o treime, iar cea la porumb si la floarea-soarelui se estimeaza a fi cu 40-50% mai mica fata de anul 2011, subliniaza Geaoana.

"Daca, anul trecut, agricultura a adus aproximativ 19 miliarde de euro in economie, salvandu-ne de la al treilea an consecutiv de scadere economica, in acest an, pierderile vor fi de 1,5 - 2 miliarde euro", a precizat senatorul.

"Ca om care a stat de atatea ori de vorba cu fermierii de aici, dar si din alte judete ale sudului Romaniei, stiu ce inseamna sa faci agricultura in conditii extreme de seceta. Fiecare an pentru acesti oameni este un pariu, iar supravietuirea afacerii lor pare tot timpul un miracol.

Agricultura trebuie sa-si "relaxeze" relatia cu Dumnezeu

Agricultura nu poate deveni sursa constanta de crestere economica si de bunastare pentru fermieri decat daca la problemele sale structurale se raspunde organizat si metodic. (...) Mancare ieftina pe mesele romanilor inseamna in primul rand o agricultura care sa-si declare independenta de capriciile vremii si care sa-si 'relaxeze' relatia cu Dumnezeu", este de parere Mircea Geoana.

Acesta indica "momentul politic al toamnei" si alegerile parlamentare din decembrie, exprimandu-si astfel speranta ca vor fi gasite solutii pentru a fi sprijiniti fermierii romani.

"Este o toamna care se poate dovedi utila in a propune un Plan pentru agricultura romaneasca, un plan care intereseaza atat fermierii, cat si milioane de romani (e greu, avand in vedere ineficienta statului roman, sa mai spui cate milioane). (...) Putem veni oare cu un raspuns despre ce-I de facut in aceasta toamna?", incheie Mircea Geoana postarea sa de pe blog.

F.N.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Mircea Geoana agricultura Romania, #Geoana agricultori romani, #Geoana sperante romani, #fermieri romani agricultura , #senator