Geoana: Romania merge in genunchi si cere ajutor extern

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 19:54
3732 citiri
Geoana: Romania merge in genunchi si cere ajutor extern
Foto: Antena 3

Formula toxica saracie, grad redus de competitivitate si proasta guvernare ne face vulnerabili in plan intern si, din acest motiv, Romania merge in genunchi in fata partenerilor externi ai tarii, considera senatorul PSD Mircea Geoana.

"Cred ca principala noastra problema e de natura interna si cred ca faptul ca suntem atat de vulnerabili in plan intern ne face vulnerabili si in plan extern", a spus Geoana la Antena 3.

Potrivit acestuia, cauzele vulnerabilitatii interne sunt gradul de saracie, gradul redus de competitivitate, guvernarea si coruptia din Romania

"Cand populatie este saraca, cand este atat de multa inegalitate, tara este vulnerabila (...) Aceasta formula toxica, evident ca tara respectica merge in genunchi si cere ajutor", a adaugat senatorul.

Geoana a dat exemplul Poloniei, care a venit cu o formula ce i-a permis sa negocieze de pe pozitii de egalitate cu creditorii europeni. "Polonia are o relatie de parteneriat real, nu de stapan-sluga."

Potrivit acestuia, exista un sentiment real al inferioritatii Romanie in Uniunea Europeana, iar aceasta situatie implica riscuri importante.

"Sentimentul ca Romania face parte dintr-o categorie inferioara de state membre UE exista. Tratament aparte, pe mine trebuie sa ma monitorizezi suplimentar, eu sunt copilul cel nastrusnic care trebui pus pe coji de nuca colt(...) Europa se va imparti in tari din nucleul dur si tari de la periferie(...) Eu vad un risc important din acest punct de vedere", a spus Geoana.

Romania se indeparteaza de Europa

De asemenea, senatorul a avertizat ca Romania se indeparteaza de Europa si pierde in fiecare zi bani europeni.

"Romanii au vazut prin aderare o sansa de a recupera decalajele imense (...) Noi vorbim de o eventuala cuplare la zona euro, dar de fapt noi ne indepartam de Europa (...) Romania pierde in fiecare zi contactul cu Europa, Romania pierde in fiecare zi bani europeni", a spus el.

Geoana a vorbit si despre congresul PPE de la Bucuresti, in urma carui Romania nu a obtinut nimic concret, potrivit senatorului.

"De obicei, pentru tara gazda se gaseste un fel de 'bombica', un mic premiu. As fi astepta ca macar pe zona de Schengen, ceva legat de bani pentru Romania sa se intample. O forma de a spune 'Vedeti ca avem sustinere' este goala pentru mine daca nu se intampla ceva concret", a precizat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Mircea Geoana Romania extern, #Geoana Romania genunchi extern, #Geoana Romania Europa , #senator
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
ati calarit bine Romania din 90 pana in 2004 ca sa fie in genunchi !
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Inteleg de ce capacitatea intelectuala a lui Geoana a fost pusa la