Geoana: Romania trebuie sa raspunda cu demnitate pe subiectul rromilor din Franta

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 17:00
1515 citiri
Geoana: Romania trebuie sa raspunda cu demnitate pe subiectul rromilor din Franta
Foto: Ziare.com

Presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, ca Romania trebuie sa raspunda cu demnitate si cu pragmatism pe subiectul rromilor romani care traiesc in Franta.

Geoana si-a exprimat convingerea ca, la intalnirile de miercuri, dintre premierul Victor Ponta, si ministrii francezi care vin in Romania sa discute problema rromilor, "pozitia Romaniei va fi exprimata extrem de clar", transmite Mediafax.

Ministri francezi vin la Bucuresti sa discute problema rromilor - sunt asteptati cu proteste

"Nu este prima oara cand acest subiect apare cu violenta, mai ales in limbajul politic, in multe tari europene si Romania trebuie sa raspunda, cred eu, cu demnitate, dar si cu pragmatism. Trebuie sa recunoastem ca o anumita problema exista, ca sunt cetateni romani care creeaza dificultati in aceste tari, si acolo trebuie sa fim si noi mult mai fermi. Sper ca impreuna sa gasim un limbaj care sa ne permita sa ne respectam reciproc in relatia cu Franta si cu guvernul socialist de la Paris", a precizat senatorul independent.

Acesta a subliniat ca asteapta si din partea Guvernului Ponta un raspuns complet la declaratiile partii franceze, "dar si pe fond, pentru ca problema exista si nu avem cum sa o punem sub covor, undeva".

"Sper sa fie o atmosfera si o retorica mult mai pozitiva decat cea avuta in perioada administratiei Sarkozy. Eu cred ca aceasta retorica nu face bine. Franta are nevoie de un aliat in aceasta regiune, care este Romania", a completat Mircea Geoana.

Ponta: Sa luam masuri concrete in problema rromilor

Protest al rromilor la Guvern: Vrem sa muncim, nu vrem sa cersim!

Ministrul de Interne al Frantei, Manuel Valls, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, vor efectua miercuri si joi o vizita in Romania, pentru a discuta cu autoritatile de la Bucuresti pe tema incluziunii sociale a cetatenilor romani apartinand minoritatii rrome.

Oficialii francezi se vor intalni cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Victor Ponta, dar si cu ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, si ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

De asemenea, premierul Victor Ponta si ministrii francezi vor sustine o conferinta de presa comuna la Palatul Victoria.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Mircea Geoana problema rromi, #Romania raspuns problema rromi, #Romania problema rromi Franta, #Mircea Geoana rromi Franta , #senator