Geoana: Salarii marite, numai dupa aprobarea bugetului pe 2009

Vineri, 19 Decembrie 2008, ora 16:29
1611 citiri
Geoana: Salarii marite, numai dupa aprobarea bugetului pe 2009

Noul ales in functia de presedinte al Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca nu se poate vorbi despre majorarile salariale ale profesorilor pana cand nu se va aproba bugetul pe anul 2009.

"Deficitul bugetar este mult mai mare decat anticipam si decat a raportat Ministerul de Finante. Abia cand vom vedea bugetul pe anul viitor vom putea face precizari in privinta majorarilor salariale", a declarat liderul PSD si noul presedinte al Senatului, Mircea Geoana.

In ceea ce priveste formarea Guvernului, Mircea Geoana a declarat ca "au fost niste negocieri absolut infernale, insa s-a ajuns pana la urma la o formula de echilibru politic", adaugand ca isi doreste renuntarea la orgolii.

Cat despre dorinta lui Mitrea de a candida la functia de vicepresedinte al Senatului, Geoana a declarat ca acesta "isi dorea o o functie importanta in Senatul Romaniei", insa pozitia Grupului Parlamentar a fost impotriva, avand in vedere ca functia revenea unui membru al PC conform protocolului.

El a adaugat ca programul de guvernare a fost multiplicat si trimis in Parlament pentru votul de luni.

PSD cauta oameni "intr-adevar in conditii de neutralitate"

In ceea ce priveste functia de ministru al Justitiei, Geoana a precizat ca "selectia este pana la urma un proces benefic" si ca este convins ca se va gasi o solutie in cateva ore.

Numele directorului Transparency International Romania, Victor Alistar este vehiculat ca fiind propunerea PSD pentru a ocupa postul de ministru al Justitiei, acesta nedorind sa faca niciun comentariu.

Intrebat daca Victor Alistar este o propunere pentru Ministerul Justitiei, Mircea Geoana a declarat: "Ne gandim la oameni care pot sa reprezinte intr-adevar in conditii de neutralitate si obiectivitate aceasta importanta functie in Guvernul Romaniei".

Contactat de NewsIn, Victor Alistar a spus ca nu doreste sa comenteze aceasta ipoteza.

Numele lui Victor Alistar a aparut in medii PSD, o parte dintre social-democrati, intre care si Adrian Nastase, sustinandu-l pentru portofoliul Justitiei. Potrivit unor surse PSD, democrat-liberalii nu ar accepta propunerea, considerandu-l prea apropiat de PSD.

Geoana a precizat ca mandatul sau dureaza pana in 2010 si ca in urmatoarele luni se va organiza un congres pentru desemnarea candidatului la prezidentiale. Privind schimbarea conducerii PSD, Geoana a declarat ca aceasta se va supune la vot.

"Evident va fi o analiza a activitatii noastre, am indeplinit unele obiective insa se putea simai bine. Am avut o preferinta de a fi premier, insa am ajuns presedintele Senatului. La europarlamentare se va vedea cat de benefica a fost si pentru cine aceasta alianta", a conchis Mircea Geoana.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Mircea Geoana salarii , #senator