Geoana, suspectat ca a avut "cartite" in Ambasada SUA la Bucuresti

Marti, 24 August 2010, ora 10:57
3474 citiri

Fostul administrator al resedintei ambasadorului SUA la Bucuresti, Silviu Craescu, l-a dat in judecata pe angajatorul sau, ambasadorul Mark Gitenstein, acuzand ca desfacerea contractului sau de munca nu a respectat procedurile legale si ca la baza inlaturarii sale din functie ar sta de fapt motive politice.

Craescu sustine intr-un interviu acordat pentru Q Magazine ca, dupa alegerile prezidentiale din 2009, in ianuarie 2010, i s-a sugerat sa isi dea demisia, lucru cu care nu a fost de acord, motiv pentru care i s-a desfacut contractul de munca.

Intrebat care crede ca sunt motivele pentru care ar fi fost inlaturat din functie, acesta a declarat: "Neoficial, am aflat de curand ca ofiteri din cadrul ambasadei au suspectat faptul ca, in timpul campaniei prezidentiale din 2009, as fi fost folosit ca 'sursa' de catre un candidat pentru functia de presedinte, respectiv domnul Mircea Geoana, lucru care nu a fost dovedit si care nu a fost adevarat, deoarece,va asigur ca daca mi-as fi pus serviciile la dispozitia lui Mircea Geoana, acum domnia sa era Presedintele Romaniei si eu eram angajat la Cotroceni.

Eu stiu sigur ca am fost concediat deoarece m-am opus folosirii de angajati la negru in cadrul evenimentelor oficiale si private de la resedinta".

Silviu Craescu a facut plangere impotriva deciziei de desfacere a contractului de munca, in care cere "reincadrarea pe post, plata salariului pentru perioada in care nu am activat, plata serviciilor oferite ambasadorului SUA si familiei sale, plata pentru timpul alocat zilnic sotiei ambasadorului, in afara orelor de program, pe parcursul a 6 luni de zile, la cererea acesteia, plata pentru benzina aferenta, plata cheltuielilor medicale pentru sotia mea care a suferit un AIT cerebral, aparut in urma sicanarilor la care am fost supus, conform actelor depuse la dosarul de rambursare pentru cheltuielile medicale, cartea de munca cu toate inscrisurile care sa ateste faptul ca am lucrat pentru ambasador incepand cu venirea sa la post, daune morale in cuantum de 500.000 de dolari, plata cheltuielilor de judecata, onorariul avocatului, traducerilor legalizate si alte cheltuieli legate de acest proces".

De asemenea, Craescu spune ca studiaza impreuna cu avocatul sau posibilitatea de a da in judecata statul american, urmand sa ceara daune de 1.000.000 de dolari.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Silviu Craescu, #administrator ambasada SUA, #Mircea Geoana prezidentiale 2010 , #senator
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Lasa Craescule, ca deconteaza Moscova cu solicitudine !