Geoana ii cere din nou lui Boc sa retraga Legea Educatiei asumata de Guvern

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 22:15
1156 citiri
Geoana ii cere din nou lui Boc sa retraga Legea Educatiei asumata de Guvern
Foto: Antena 3

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, i-a raspuns, joi, premierului Emil Boc tot prin intermediul unei scrisori in care ii cere sa retraga din procesul legislativ proiectul Legii Educatiei Nationale, asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea.

"In ceea ce priveste solicitarea formulata de dumneavoastra (Emil Boc n.red.), doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca decizia de convocare a Birourilor Permanente este atributul exclusiv al presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.

Pentru informarea dumneavostra, va anunt ca Birourile Permanente Reunite au fost deja convocate pentru luni, 29 noiembrie, pentru a lua nota de cele doua decizii ale Curtii Constitutionale, una legata de procesul de asumare a raspunderii de catre Guvern pe Legea Educatiei Nationale si una legata de motiunea de cenzura depusa de catre parlamentarii Opozitiei", ii scrie presedintele Senatului lui Emil Boc, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Mircea Geoana ii transmite lui Emil Boc ca, potrivit separatiei puterilor in stat, Parlamentul este cel care controleaza si cenzureaza Executivul.

"In acest sens este atributul Birourilor Permanente reunite de a lua act de deciziile Curtii Constitutionale si de a transa, prin vot, conflictele constitutionale sesizate de Curtea Constitutionala. Cu atat mai mult este in puterea Birourilor Permanente Reunite sa transeze conflictul constituional legat de angajarea raspunderii, cu cat chiar Curtea Constitutionala a stipulat ca sta in puterea partilor stingerea acestui conflict.

Aceasta teza, coroborata cu principiul separatiei puterilor in stat, potrivit caruia Legislativul cenzureaza si controleaza Executivul, prin sistemul de parghii si contraponderi din orice democratie, vine sa intareasca argumentele potrivit carora Birourile Permanente Reunite se vor pronunta definitiv in ceea ce priveste procedura angajarii raspunderii", mai scrie presedintele Senatului.

Mircea Geoana ii cere sefului Executivului ca pentru a asigura bunul mers al celor mai importante intitutii din statul roman, Parlamentul si Guvernul, si pentru a asigura ca Legea Educatiei Nationale va avea cea mai buna forma posibila, sa retraga din procesul legislativ proiectul Legii Educatiei asupra caruia Guvernul si-a angajat raspunderea.

Boc cere de urgenta stabilirea unui calendar pentru motiunea pe Legea Educatiei

Premierul Emil Boc a trimis joi o scrisoare presedintelui Senatului si presedintelui Camerei Deputatilor in care le solicita ca Birourile Permanente ale celor doua Camere sa fie convocate de urgenta in vederea finalizarii procedurilor de angajare a raspunderii Guvernului asupra Legii Educatiei Nationale.

Seful Executivului cere stabilirea imediata a calendarului prezentarii si dezbaterii motiunii de cenzura, care a fost depusa in data de 29 octombrie 2010

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Mircea Geoana Emil Boc, #cere retragere asumare Guvern, #asumare Guvern Legea Educatiei , #senator