Mircea Geoana, inlocuit de la sefia Senatului - vot in unanimitate in PSD

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 15:03
8411 citiri
Mircea Geoana, inlocuit de la sefia Senatului - vot in unanimitate in PSD
Foto: TVR Info

PSD a decis sa il inlocuiasca din functia de presedinte al Senatului pe Mircea Geoana.

"Membrii Biroului Permanent al PSD au votat in unanimitate ca Mircea Geoana sa nu mai fie presedintele Senatului", a anuntat senatorul Titus Corlatean, care se pare ca este chiar cel care va prelua sefia Senatului, potrivit B1 Tv.

Conducerea PSD ii va propune lui Mircea Geoana sa se retraga de bunavoie de la conducerea Senatului, iar in schimb sa preia conducerea Comisiei de politica externa a Senatului.

Ponta nu comenteaza, Antonescu il sustine

Liderul PSD, Victor Ponta, a refuzat initial sa confirme sau sa infirme decizia luata in cadrul BPN. Social democratul le-a spus jurnalistilor ca va da mai multe informatii dupa ce va discuta cu colegii senatori.

"Merg si discut la grup cu colegii senatori si va spun ce s-a intamplat. La iesire va comunic decizia colegilor mei. Vreau sa discut cu colegii mei senatori inainte sa va spun", a declarat Ponta.

Liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat ca PNL va sustine hotararea pe care o va lua PSD: "Decizia PNL nu poate fi decat una: sa luam act de hotararea PSD si sa o sustinem. Functia de presedinte a Senatului revine grupului PSD, care va decide daca Geoana sau altcineva o va detine", a declarat Antonescu.

Liderii PSD au fost deranjati de faptul ca Geoana a declarat, in cadrul unui interviu, ca vrea sa candideze, din nou, la alegerile prezidentiale.

De asemenea, si vizita pe care Geoana a facut-o in SUA a fost motiv de confuzii si disensiuni. Liderii PSD au fost nemultumiti ca fostul presedinte s-a dat drept liderul Opozitie, in cadrul intalnirilor pe care le-a avut cu mai multi oficiali americani.

Geoana: Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg

La aflarea deciziei finale, Mircea Geoana s-a aratat profund nedumerit de motivele PSD de a-l inlocui de la sefia Senatului, aratandu-se in schimb convins ca aceasta decizie este profund gresita, pentru ca Opozitia ofera "pe tava" Puterii ultima reduta.

"Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg care este calculul", a declarat acesta.

Geoana, despre suspendarea de la Senat: Sa ma bata Dumnezeu daca inteleg

De asemenea, liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat ca decizia finala este de inlocuire a lui Mircea Geoana cu Titus Corlatean, aceasta propunere a PSD urmand sa fie supusa votului plenului Senatului.

25 de senatori ai PSD au fost de acord cu propunerea ca Mircea Geoana sa fie inlocuit de la presedintia Senatului, in timp ce alti cinci s-au abtinut.

Ponta a spus ca abia asteapta sa vada daca PDL si UDMR vor vota pentru mentinerea lui Geoana la sefia Senatului, ceea ce ar fi greu de explicat in fara alegatorilor.

Ponta: Sefia Senatului ramane la PSD. Geoana va fi inlocuit cu Corlatean

PSD risca sa piarda Senatul?

Decizia luata de conducerea PSD este surprinzatoare in conditiile in care fiecare grup parlamentar poate sa propuna un candidat pentru sefia Senatului, in consecinta exista riscul ca Opozitia sa nu mai detina nicio functie importanta.

Senatorul Toni Grebla a declarat ca PSD risca sa piarda sefia Senatului, daca ii retrage sprijinul lui Mircea Geoana.

"Nu ar trebui sa dam vrabia din mana pe cioara de pe gard. Partidul care a desemnat presedintele poate sa ii retraga sprijinul politic si face propunerea pentru a alege noul presedinte al Senatului. Insa ai nevoie de majoritatea votului senatorilor, adica 69 de voturi. In prezent noi nu avem o asemenea majoritate si riscam sa pierdem sefia Senatului", a declarat Grebla la Tvr Info.

In ce conditii poate fi revocat din functie presedintele Senatului

Ioan Oltean: Sefia Senatului trebuie sa revina PDL, Vasile Blaga e un nume

Presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Titus Corlatean, a declarat luni inaintea sedintei de grup a senatorilor social-democrati ca la schimbarea din functie a presedintelui Senatului noua nominalizare apartine PSD, iar plenul trebuie sa voteze acest lucru in acord cu decizia CCR.

Titus Corlatean a fost intrebat cum se poate realiza din punct de vedere procedural schimbarea din functie a presedintelui Senatului, Mircea Geoana.

"Acest lucru este foarte clar descris si de Regulamentul Senatului si de decizia CCR din 2005 care spune foarte clar: grupul parlamentar care a propus la inceputul sesiunii presedintele Senatului are oricand dreptul sa retraga aceasta nominalizare si sa faca o alta nominalizare. E o decizie a CCR cu putere juridica obligatorie", a spus Corlatean, informeaza NewsIn.

Intreabat daca Opozitia va reusi sa-si sustina noua nominalizare in plen, Corlatean a afirmat ca noua propunere a PSD trebuie sa fie validata de plen pentru a fi respectata decizia CCR.

Iliescu, despre revocarea lui Geoana: Sper sa aiba inteligenta minima necesara sa accepte

Nu este prima data cand s-au vehiculat informatii ca Mircea Geoana ar urma sa fie suspendat din functia de presedinte al Senatului, insa liderii PSD au renuntat de teama sa nu piarda sefia Camerei superioare a Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana suspendat presedinte Senat, #decizie adoptat PSD , #senator