Mircea Geoana, primii pasi pentru finantarea partidelor prin SMS

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 21:51
2165 citiri
Mircea Geoana, primii pasi pentru finantarea partidelor prin SMS
Foto: Digi24

Cu putina vreme inainte de campania electorala pentru locale, independentul Mircea Geoana, care a pus bazele formatiunii Romania Noastra, se lupta pentru ca partidele politice, implicit campaniile acestora, sa fie finantate prin Internet sau SMS, asa cum se intampla in strainatate.

Mircea Geoana a declarat ca si-ar dori ca si in Romania cetatenii obisnuiti sa poata finanta partidele, inclusiv prin SMS, asa cum s-a intamplat in 2008, in cadrul campaniei actualului presedinte american, Barack Obama.

De altfel, a spus el, una dintre initiativele Romania Noastra este chiar depunerea unui proiect de lege in acest sens in Parlament, dupa obtinerea a 100.000 de semnaturi. Geoana spera sa poata face rost de sustinere, in teren, asa cum se procedeaza in Romania, pana in luna iunie, astfel incat legea sa poata fi si dezbatuta in actuala sesiune parlamentara.

Intrebat despre costurile unei campanii in Romania, Mircea Geoana a afirmat la Digi 24 ca, pe langa sumele oficiale, exista si cele "paraoficiale", "banii de sacosa, care sunt necontabilizati", care "vin de la cei care vor sa-si cumpere influenta, avand politicianul in buzunar".

"Nu sunt cel mai frumos dintre pamanteni"

Pentru ca "unii vorbesc de zeci de milioane de euro pentru un partid, cei care se lasa amagiti de un un cadou electoral ar trebui sa stie ca sunt banii lor", atrage Geoana atentia.

De ce ar alege cineva sa creada in Romania Noastra? Geoana este de parere ca "lipsa de solutii din partea Puterii si Opozitiei naste o asteptare diferita". "Nu sunt cel mai frumos dintre pamanteni", a admis el, recunoscand ca are greseli la activ. Insa, chiar si asa, "cine crede ca rolul meu in viata publica s-a incheiat se insala", a exclamat Geoana.

PDL, obligat sa se reinventeze

Referitor la formatiunea la care au facut referire zilele trecute premierul Ungureanu, dar si Monica Macovei, Geoana este de parere ca miscarea este una obligatorie.

Macovei: L-as urma pe Ungureanu intr-o miscare noua

"Cred ca din punct de vedere al PDL, sunt obligati sa se reinventeze intr-un fel (...) Reprezinta o chestiune obligatorie pentru a supravietui pe scena politica romaneasca", a declarat el.

Unde nu e minte nici nu e mult de asteptat

Legat de motiunea de cenzura mult-asteptata si de felul in care va vota, Mircea Geoana a declarat "Nu sunt un adept al motiunii de cenzura care se afla in treaba. Daca exista argumente solide si UMF-ul este unul destul de solid, ma voi gandi. Sunt convins ca indiferent de modul in care e USL-ul condus, vor adauga la motiune si alte elemente. Se gandesc sa introduca elemente cu privire la fondul de rezerva al Guvernului, 600 de milioane de lei, bani care au plecat catre primariile PDL-ului".

Intrebat daca i s-a sugerat cum sa voteze, Geoana a recunoscut ca nu direct, insa a auzit "soapte pe la colturi". Totusi, a tinut sa specifice faptul ca nici ce ofera "Opozitia nu reprezinta o solutie".

"Unde nu e minte nu e nici mult de asteptat. Am un sentiment de ingrijorare cu privire la lipsa de solutii", a mai afirmat marti seara Geoana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Geoana Romania Noastra, #Mircea Geoana finantare partide SMS, #Geoana finantare partide Internet, #MIrcea Geoana PDL Ungureanu , #senator