Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Ponta: Geoana nu mai este presedintele Senatului

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 10:21
3847 citiri
Ponta: Geoana nu mai este presedintele Senatului
Foto: TVR Info

Liderul PSD Victor Ponta a anuntat miercuri dimineata ca Mircea Geoana nu mai detine sefia Senatului. Social democratul a declarat ca a inregistrat la Secretariatul acestei camere decizia de excludere a lui Mircea Geoana din PSD, ceea ce, in opinia partidului inseamna si pierderea de catre acesta a functiei de presedinte al Senatului.

USL cere suspendarea sedintei de plen si convocarea Biroului Permanent al Senatului pentru desemnarea unui inlocuitor al lui Geoana, in persoana lui Titus Corlatean.

"In acest moment, noi am inregistrat la Secretariatul Senatului decizia Comitetului Executiv de aseara. Practic domnul Mircea Geoana nu mai este de zece minute presedinte. Am cerut convocarea Biroului Permanent al Senatului pentru a se proceda conform regulamentului.

Potrivit regulamentului in sedinta Biroului Permanent se va alege un vicepresedinte care sa ii ia locul si dupa asta sa se procedeze la alegerea unui nou presedinte. Propunerea PSD si USL este Titus Corlatean, dar se va supune la vot si in mod normal va fi ales ca presedinte al Senatului", a declarat miercuri Ponta.

Presedintele PSD a anuntat ca problema sefiei Senatului va fi dezbatuta miercuri dimineata.

"La sedinta Biroului Permanent, membrii PSD - PNL si cei cinci membrii din partea Opozitiei vor supune la vot. Liderul senatorilor PDL Cristian Radulescu a confirmat primirea cererii si trebuie sa ii dea curs. Ca inlocuitor noi il vom propune pe domnul senator Ioan Chelaru, iar cei de la Putere probabil pe domnul Petru Filip si au mai multe voturi. Pentru noi nu conteaza cine este, deoarece e vorba doar de sedinta de azi, cand se trece la alegerea unui nou presedinte de Senat", a mai explicat liderul PSD.

Victor Ponta a mai spus ca asteapta sa vada daca cei de la Putere vor incalca prevederile CCR.

"Noi am facut cererea de revocare si consideram ca o candidatura din partea lor (cei de la Putere - n.red.) este impotriva CCR. Hai sa mergem la vot si sa vedem daca si ei isi pun candidat", a mai declarat liderul PSD.

In ciuda declaratiilor pe care le-a dat Victor Ponta, Mircea Geoana se afla pe locul presedintelui Senatului, in sala de sedinte.

Mircea Geoana a fost exclus din PSD marti seara ca urmare a deciziei de marti a Comitetului Executiv National al partidului. In favoarea excluderii au votat 50 de membri, 5 au fost impotriva, iar 3 s-au abtinut.

Sansele presedintelui Senatului de a fi iertat au fost extrem de mici inca de la inceput, in conditiile in care conflictul cu liderul Victor Ponta in loc sa se atenueze in ultimele zile a crescut in intensitate.

Sedinta s-a tinut cu usile inchise, dar presa a aflat pe surse ca dezbaterile au fost extrem de aprinse. Mircea Geoana nu a venit spasit, asa cum se asteptau colegii sai, ci, dimpotriva, s-a lansat intr-un lung sir de acuzatii la adresa conducerii PSD. "Din pacate, a procedat de parca si-a dorit acest deznodamant", a remarcat secretarul general, Liviu Dragnea.

Singurii care au fost explicit de partea lui Mircea Geoana au fost Marian Vanghelie si liderul PSD Giurgiu, Adrian Popescu, desi la final s-a dovedit ca au fost mai multi cei care s-au impotrivit prin vot excluderii sale.

Cel care a anuntat verdictul a fost chiar Mircea Geoana. Fostul presedinte a cerut vot deschis, prin ridicare de mana, nu secret, si a dorit sa asiste la vot, desi Adrian Nastase ii ceruse sa paraseasca sala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Mircea Geoana suspendat presedinte Senat, #Geoana exclus PSD , #senator