Revocarea lui Geoana - minut cu minut

Miercuri, 10 Martie 2010, ora 11:00
5110 citiri
Revocarea lui Geoana - minut cu minut

Senatorii s-au reunit miercuri dimineata in sedinta, iar cei din PD-L, UDMR si independentii vor sa supuna la vot revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Camerei.

In cursul zilei de marti s-a stabilit ca cererea de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului nu va fi discutata. Conducerea acestei Camere a scos de pe ordinea de zi a Biroului Permanent solicitarea de revocare a lui Geoana. Opozitia, majoritara in Biroul Permanent al Senatului, a respins solicitarea PD-L.

Ziare.com va prezinta minut cu minut evolutia sedintei de plen din Senatul Romaniei

13:30 - Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat inchisa sedinta plenului de miercuri.

13:07 - Senatorul PSD Ioan Chelaru i-a cerut presedintelui de sedinta Mircea Geoana sa suspende sedinta de plen, intrucat Biroul Permanent a aprobat un program intre orele 9.00 si 13.00.

"Este ora 13.07. Va solicit, domnule presedinte, sa inchideti sedinta", a spus Ioan Chelaru.

13:00 - Sedinta de plen a Senatului a fost intrerupta din nou.

12:55 - Grupul independentilor solicita prelungirea programului plenului pana la epuizarea ordinii de zi. Senatorul PD-L, Traian Igas, a intervenit la randul sau solicitand prelungirea sedintei pana la epuizarea ordinii de zi.

12:40 - A reinceput sedinta in plenul Senatului, dar inca nu s-a decis ordinea de zi.

12:20 - Surse senatoriale au declarat ca sedinta s-ar putea muta in alta sala a Palatului Parlamentului. In aceasta sedinta se va decide revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte, iar cei care o vor conduce sunt Anca Boagiu si Verestoy Attila.

11:35 - Senatorul PSD Miron Mitrea, cunoscut opozant al lui Mircea Geoana in partid, nu se alatura demersului democrat-liberalilor sustinand ca acestia se folosesc de un artificiu procedural pentru inlocuirea presedintelui Senatului. Mitrea precizeaza ca democrat-liberalii stiu ca odata ajuns la vot, PSD pierde aceasta pozitie, pentru ca hotararea unei camere a Parlamentului nu mai poate fi atacata ulterior.

11:20 - Senatorul PD-L, Iulian Urban critica gestul presedintelui Senatului."Am ajuns ca Senatul Romaniei sa fie Senatul Mircea Geoana", a spus acesta.

11:00 - Senatorul PNL Mircea Diaconu, vicepresedinte al partidului, a votat gresit, fiind impotriva ordinii de zi, la fel ca si senatorii PD-L. Eroarea a generat dispute aprige pe hol intre Diaconu si senatorul democrat-liberal Iulian Urban, care a insinuat ca liberalul s-ar fi alaturat demersului puterii.

11:00 - Liderul PNL Crin Antonescu critica actiunile PD-L, spunand ca acestea nu sunt normale. "Este ofensiva unui partid care nici macar nu a fost primul la alegeri", a declarat Crin Antonescu, adaugand ca democrat-liberalii vor prelungi situatia "cat au ordin" sa o prelungeasca.

10:52 - Mircea Geoana a anuntat pauza de consultari care va dura timp de 30 de minute.

10:44 - Dan Radu Rusanu, senator PNL, a cerut o noua sedinta a Biroului Permanent pentru a se stabili o noua ordine de zi.

10:49 - Senatorul liberal Hasotti a cerut pauza de consultari la care sa participe liderii de grup si eventual un vicelider.

10:45 - Radu Berceanu: "Nimeni nu are dreptul sa stabileasca el singur daca ceva este constitutional sau neconstitutional. Se pune pe ordinea de zi, se dezbate, se voteaza si in ultima instanta se trimite la CCR".

10:40 - Geoana a supus la vot ordinea de zi fara cererea de revocare. 69 de senatori au votat impotriva si ordinea de zi nu s-a aprobat.

10.30 - Senatorul PSD Dan Sova a cerut ca ordinea de zi sa fie votata fara cererea de revocare a lui Geoana.

10.20 - Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca cererea PD-L de revocare a sa din functie este inadmisibila pe fond.

10.10 - Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat ca va sustine demersul PD-L avand in vedere ca nu mai exista coalitia PD-L - PSD este nevoie de o noua conducere.

"Trebuie sa punem in corelare noua situatie cu o noua conducere a Senatului. UDMR nu are un interes direct pentru acest post", a mentionat acesta.

10.05 - Senatorul PD-L Alexandru Peres a tinut si el un discurs prin care a cerut in mod expres sa fie exprimat votul pe aceasta chestiune.

"Eu va rog sa reitroducem pe ordinea de zi aceasta chestiune care ne intereseaza pe toti", a precizat Peres.

10.00 - Si senatorii liberali sunt de partea lui Mircea Geoana, iar Puiu Hasotti i-a cerut acestuia sa nu introduca pe ordinea de zi cererea de vot a suspendarii lui din functie.

"Solicitarea voastra nu este regulamentara si nici constitutionala. Drept urmare liberalii va cer sa nu o supuneti la vot", a spus Hasotti.

09.50 - Senatorul PSD Ion Chelaru a luat cuvantul la tribuna Senatului si a declarat ca cererea de revocare este nefondata avand in vedere ca cererea de suspendare din functie a lui Mircea Geoana incalca regulamentul Senatului.

"Stiu ca nu o sa va placa ce va spun, dar regulamentul este regulament si el trebuie respectat ca atare", a declarat acesta.

09.45 - Senatorii democrat liberali incearca sa introduca totusi pe ordinea de zi aceasta cerere sperand ca in urma votului seful Senatului isi va pierde postul.

09.30 - A inceput sedinta de plen la Senat.

Mircea Geoana refuza sa supuna la vot revocarea sa

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Mircea Geoana demitere Senat, #PNL vot impotriva , #senator