Curtea Constitutionala: afara cu chiriasii de lux

Luni, 11 Februarie 2008, ora 07:07
2268 citiri
Curtea Constitutionala: afara cu chiriasii de lux

Curtea Constitutionala a declarat nule de drept contractele la adapostul carora politicieni ca Mircea Geoana, Vasile Dancu sau Petre Roman stau ilegal in vile primite de la stat chiar si dupa incheierea mandatelor de ministri, anunta Evenimentul Zilei. Astfel, cei care si-au pastrat casele de la stat mai mult de doua luni dupa pierderea functiei, nu vor mai avea nicio justificare pentru a le pastra.

Judecatorii au declarat nule de drept toate contractele de inchiriere care le permit acestora sa ocupe pentru sume modice casele de la stat, dupa implinirea a 60 de zile de la eliberarea din functie.

Disputa privind legalitatea contractelor prelungite a fost transata de judecatori in motivarea deciziei din 30 ianuarie, prin care a fost declarat neconstitutional articolul de lege care le permitea demnitarilor-chiriasi cumpararea vilelor prin negociere directa, fara licitatie.

Dupa publicarea deciziei in Monitorul Oficial, politicieni ca Mircea Geoana, Vasile Dancu, Serban Mihailescu, Serban Nicolae sau Petre Roman, chiriasi fara drept ai RAAPPS, nu vor mai avea nicio justificare pentru a ramane in locuintele primite de la stat.

Judecatorii au ajuns la concluzia ca, spre deosebire de fostii chiriasi ai apartamentelor de bloc comuniste, care si-au cumparat in '90 locuintele printr-o masura sociala, chiriasii de lux au intrat in casele statului fie alesi sau numiti in functii publice si numai pe durata mandatului, fie "in baza unui act de folosire a locuintelor la care nu aveau dreptul".

Chiar daca nu ii va evacua imediat pe chiriasii-expirati din vile, verdictul Curtii va cantari mult in instanta, in eventualele procese deschise de demnitarii care vor refuza sa plece. In paralel, RAAPPS planuieste sa le mareasca de sapte ori chiriile, printr-o ordonanta de urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vila din Aviatorilor 86: USR vrea să afle de ce a fost nevoie de 7 milioane de euro pentru renovarea ”Palatului Împăratului”
Vila din Aviatorilor 86: USR vrea să afle de ce a fost nevoie de 7 milioane de euro pentru renovarea ”Palatului Împăratului”
Liderul de grup al deputaţilor USR Ionuţ Moşteanu a depus o solicitare oficială către conducerea Camerei Deputaţilor pentru a trimite Curtea de Conturi la Regia Autonomă Administraţia...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#chiriasi, #lux, #RAAPPS , #stiri Mircea Geoana