Editorial: Cacarezele lui Geoana

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 08:09
2262 citiri
Editorial: Cacarezele lui Geoana

Atatia bulbuci cati este in stare sa scoata Mircea Geoana din preaplinul dragului de tara te duc cu gandul la faptul ca s-ar putea ca omul sa nu poata dormi de grija mersului justitiei.

Doar ca aceste iesiri au valoarea unor cacareze, atata vreme cat presul asternut cu drag peste sconcs, sa nu-i tulbure careva codita, este tinut taman de presedintele PSD.

Social-democratii se pregatesc sa ceara demisia lui Catalin Predoiu, daca raportul pe Justitie baga tara intr-o lumina albastruie. De parca oficialii Comisiei Europene asteapta de la ministru sa le plateasca grefierilor sporul de risc, si nu ca Parlamentul sa slobozeasca naibii dosarele unor fosti demnitari.

Si dupa tiparul ingrosat in cazul lui Adrian Nastase, dosarul in care plenul Senatului trebuia sa decida asupra cererii de incepere a urmaririi penale a lui Serban Mihailescu a fost amanat, deoarece titularul se afla intr-o clinica din strainatate.

Si asta dupa ce sefii Senatului au mai amanat de cateva ori aducerea lucrarii in plen, din ratiuni de procedura, desi cererea procurorilor DNA, care-l cerceteaza pe domnul Miki pentru primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dateaza de anul trecut.

Uniunea Europeana vrea de la noi un semnal, deoarece nu poate cere ca judecatorii sa se prununte intr-un anume fel. Un semnal politic ca suntem in stare sa trimitem cauzele cu demnitari unde le este locul, adica in instanta, si sa nu le mai fredonam din ratiuni electorale. Ca astea oricum nu se termina niciodata.

In pofida ping-pong-ului dintre Traian Basescu si Mircea Geoana, Europa nu asteapta sa-i aratam ca am reusit sa adoptam patru coduri, care oricum nu intra anul acesta in vigoare, deci nu pot impulsiona curatenia pe care o asteapta de la noi confratii de pe continent.

Ci faptul ca avem barbatia sa deschidem definitiv Cutia Pandorei, indiferent de consecinte.

Doar ca e periculos. In calitate de fost secretar general al Guvernului, Serban Mihailescu a fost in miezul unui ev aprins, a vazut dinainte-i toate vicisitudinile Cabinetului Nastase, care au dus la cresteri spectaculoase de avere, pentru ca tara inca mai avea de indesat bogatii in buzunarele unor clienti politici. Sau de conjunctura.

Si odata adus in fata legii, pus sa-si aminteasca detalii fiduciare, nu se stie pe cine ar putea sa dea in gat pentru a-si strange niscai capital juridic.

Astfel ca, dupa ce-l auzi pe Mircea Geoana cum tipa ca in materie de raport de monitorizare "se incearca culpabilizarea Parlamentului si a PSD-ului", atata vreme cat el stie exact pe ce picior danseaza puternicii partidului, esti convins ca ipocrizia nu are limite.

Si din acest motiv, purcedem la o rectificare: cacarezele sunt de elefant. Ele valoreaza mult. Cat pielea unor sponsori.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Geoana Justitie, #Geoana Basescu atac, #Serban Mihailescu coruptie , #stiri Mircea Geoana