Geoana: Este suspect ca Guvernul nu semneaza Conventia anticoruptie a OECD

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 20:44
3116 citiri
Geoana: Este suspect ca Guvernul nu semneaza Conventia anticoruptie a OECD
Foto: Facebook/Mircea Geoana

Senatorul Mircea Geoana, presedintele Partidului Social Romanesc (PSRO) a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Bacau, ca este suspect faptul ca de mai multi ani Guvernul intarzie semnarea Conventiei anticoruptie a OECD, care prevede sanctiuni grave pentru companiile, inclusiv cele multinationale, care dau mita.

"Nu inteleg de ce Ministerul de Finante si Ministerul de Externe, institutii indrituite, intarzie sa initieze un asemenea demers in urma caruia s-ar pune, si in Romania, pe picior de egalitate in ceea ce priveste tratamentul juridic o firma puternica cu un agent economic mai mic.

Geoana le raspunde austriecilor: Platiti si voi in Romania taxe si salarii ca-n Austria

Nu stiu daca este un gest deliberat ori este vorba de incompetenta. Oricum este suspect ca de ani de zile se eludeaza semnarea respectivului act international care a fost parafat pana si de Rusia", a afirmat Geoana.

El a subliniat ca "niciodata rolul Romaniei, in conditiile de focare multiple, nu a fost atat de important, de luat in seama in politica geostrategica", adaugand insa ca pentru aceasta e nevoie si de "consecventa in sustinerea aliatilor pe care singuri ni i-am ales", dar si continuarea "chiar si cu mai multa determinare a actiunilor anticoruptie".

Potrivit acestuia, "nu toate problemele sunt datorate coruptiei". "Lipsa de competitivitate politica autentica", dar si "tentatia de a vedea ori crede ca totul este negativ in Romania" sunt factori care "franeaza initiativa si in politica".

El a facut si o pledoarie pentru "meseria de politician". "Politica facuta cu inima, cu profesionalism si, mai ales, decenta este profesia cea mai captivanta si mai aducatoare de recompense morale, sufletesti. Trebuie insa, responsabilitate, cinste si implicare pentru obtine aceasta satisfactie unica", a precizat Mircea Geana.

Prezent la Bacau cu prilejul unei reuniuni politice de infiintare a filiale judetene a partidului pe care il conduce, Mircea Geaona a facut referiri si la "Programul politic Romania sociala", considerat de acesta drept "o contributie a stangii romanesti la un nou proiect de tara". Potrivit acestuia, proiectul politic PSRO urmareste ca intr-un deceniu Romania sa faca saltul de la tara emergenta la un stat puternic.

"Nu putem ramane o tara in care capitalul autohton sa fie periferic, forta de munca sa fie prost platita, iar demnitatea sa fie intinata de obstructionarea initiativei. Marea masa de oameni ai Romaniei isi doresc un autentic partid de stanga in conditiile in care PSD propune si voteaza lege de dreapta; este cazul si Codului Fiscal votat astazi, iar UNPR, ce nu are o doctrina politica, basculeaza puterea politica in Romania intr-o directie ori alta", a spus Mircea Geoana.

Liderul PSRO a mai mentionat faptul ca parlamentarii formatiunii politice pe care o conduce vor sustine candidatura lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE. "Nu am fost solicitati in acest sens, dar opinia nostra este in favoarea numirii sale", a mai precizat el.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Mircea Geoana Romania conventia anticoruptie OECD, #Geoana conventie anticoruptie OECD , #stiri Mircea Geoana