Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Geoana: Exista tentatia de a da liber la pusul botnitei in PSD

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 17:55
2717 citiri
Geoana: Exista tentatia de a da liber la pusul botnitei in PSD

Intr-o scrisoare de vineri catre membrii PSD Mircea Geoana isi exprima parerea ca "exista tentatia de a da liber la pusul botnitei in PSD" in ceea ce priveste afacerile interne ale partidului.

"Exista perceptia, total gresita, ca s-a ajuns prea departe cu democratizarea in partid, ca e prea mult sa ai alegeri interne in cadrul carora fiecare membru sa voteze pentru fiecare functie. Exista tentatia de a da liber la pusul botnitei in PSD, potrivit principiului ca mai multa disciplina inseamna mai putina democratie", sustine Geoana.

Mircea Geoana le-a mai transmis colegilor de partid ca nu sustine inconsecventa actualei conduceri a PSD in ceea ce priveste strategia politica si ca partidul trebuie sa "utilizeze toate resursele pentru provocarea alegerilor anticipate".

"Lectia tactica pe care o arata episodul Legea pensiilor este ca in acest moment presedintele Traian Basescu, dar mai ales PD-L, se tem in mod real de orice fel de alegeri, fie referendum, fie alegeri anticipate. In aceste conditii, PSD trebuie sa utilizeze toate resursele pentru provocarea alegerilor anticipate", spune Geoana, in documentul procurat de Mediafax.

O alta nemultumire exprimata de Mircea Geoana este legata de inconsecventa actualei conduceri a PSD in ceea ce priveste strategia politica.

"Faptul ca, in 2010, PSD a avut patru strategii diferite in doar 7 luni este un semnal de inconsecventa pentru alegatori", declara Geoana, in mesajul transmis membrilor PSD.

Renuntarea la intentia suspendarii presedintelui Basescu este de asemenea criticata de fostul presedinte al PSD.

"Renuntarea cu multa usurinta la initiativa suspendarii in urma unor justificari necredibile ale presedintelui, cum s-a intamplat in cazul Legii pensiilor, ridica semne de intrebare atat in legatura cu temeiul suspendarii, cat si cu seriozitatea demersului", afirma Geoana.

Dragnea: Nu cred ca cineva normal la cap poate spune ca in PSD cineva are botnita

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca nu a citit scrisoarea lui Mircea Geoana catre PSD si ca incearca sa se abtina de la comentarii.

"Nu am citit scrisoarea asta, incerc sa ma abtin sa o comentez. (...) Nu cred ca cineva normal la cap poate sa sa spuna acum in PSD ca cineva are botnita. Eu stiu ca toata lumea vorbeste liber si a inceput sa vorbeaca mai bine. Ce pot sa constat e ca in ultima perioada PSD a devenit mai coerent. Faptul ca vorbesti mai coerent este bine pentru partid, pentru ca cetatenii reusesc sa te perceapa", a declarat Dragnea, citat de NewsIn.

Intrebat daca Geoana se afla iar in afara deciziei BPN, in urma hotararii ca fostul presedinte PSD sa nu mai comenteze despre partidul socialist, Dragnea a precizat ca: "Nu ma ocup de situatia locativa a nimanui, nici macar a domnului Geoana, ca sa stiu unde se situeaza la o anumita ora, sau data. Nu stiu si, sincer sa fiu, nu ma intereseaza".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mircea Geoana PSD, #Mircea Geoana scrisoare PSD, #Mircea Geoana conducere PSD , #stiri Mircea Geoana