Geoana isi pune cumnatul in fruntea Eximbank

Vineri, 30 Ianuarie 2009, ora 10:14
3476 citiri
Geoana isi pune cumnatul in fruntea Eximbank

Cumnatul lui Mircea Geoana, Ionut Costea, actualul presedinte al Consiliului de Administratie al Emporiki Bank, este favorit pentru preluarea functiei de presedinte al bancii de stat Eximbank, sustin surse politice.

In varsta de 49 de ani, Ionut Costea a a intrat in sistemul bancilor comerciale locale in 2004, ocupandu-se de proiectul infiintarii primei banci specializate in administrarea unui sistem de economisire-creditare pentru locuinte si de crearea cadrului legislativ necesar. Inainte de 2000 a ocupat functii publice, fiind secretar de stat in Ministerul Finantelor, iar din 2000 pana in 2004 a fost director adjunct la BERD, la Londra, in constituenta din care facea parte Romania, informeaza Ziarul Financiar.

In actionariatul Eximbank, statul este reprezentat de AVAS, care detine peste 95% din actiuni, restul fiind in posesia SIF-urilor. Saptamana aceasta, la conducerea AVAS a fost instalat Mihai Ursache, din partea PSD. Ionut Costea, apropiat al PSD, are o relatie buna si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ionut Costea, #presedinte Eximbank, #Mircea Geoana , #stiri Mircea Geoana