Mircea Geoana - primar general? (Opinii)

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 23:55
8005 citiri
Mircea Geoana - primar general? (Opinii)
Foto: Arhiva

Un scenariu aparent fantezist, dar cu certe invitatii spre o analiza profunda, se strecoara cu pasi mici, dar repezi, catre capetele debusolate ale romanilor transformati, volens-nolens, in analisti cu jumatate de norma: Mircea Geoana - primar general.

Da, inca resimte socul unei nopti in care s-a culcat rege si s-a trezit bufon, psihicul sau n-a reusit sa desfasoare forte suficiente pentru o terapie individuala.

Da, colegii l-au abandonat intre blocuri, dezamagiti de lipsa de inspiratie care i-a purtat pasii acasa la SOV exact inainte de a se infatisa la confruntarea vietii sale.

In loc sa incerce sa-l readuca la sanul colectiv, dandu-i impresia ca mai poate avea un cuvant de spus, l-au lasat sa se gandeasca de ce a irosit o sansa istorica, si daca mai merita sa traiasca.

Insa chiar si asa, dezamagind teribil o Armada fara precedent in peisajul dambovitean, a strans 5 milioane de voturi. As fi curios cati, dintre cei care i-au acordat increderea, considera ca au gresit.

PSD a ajuns la concluzia ca pierderile aduse de excluderea lui Geoana sunt paguba in ciuperci, dar eu n-as fi atat de convins. In Romania, actorii politici capata simpatie pe seama dezgustului starnit de adversari, iar Ion Iliescu si Victor Ponta nu se pot lauda c-ar fi cele mai iubite persoane nici chiar in propriul partid.

Paradoxal, indezirabilul Geoana poate alinia la startul unei competitii electorale acelasi tip de mesaj propovaduit de Traian Basescu. S-ar putea inspira din cel mai recent text scris de Vasile Dancu pe blog.

Iata ce spune sociologul despre Ion Iliescu: "Format in anii cincizeci, anii de aur ai bolsevismului tarziu din Romania, Iliescu l-a exterminat pe Ceausescu si apoi a avut trei mandate de presedinte, timp in care singura lui preocupare a fost exercitarea puterii si dominatiei.

A cautat sa simuleze tot ceea ce se putea simula (inclusiv toleranta, acceptarea impacarii cu Regele, a vorbit cu misticism despre dialog, iar atunci cand nu a fost convingator, a adus hoarde de mineri care au delegitimat puternic partidul, in timp ce el si-a intarit astfel puterea si dominatia. (...)

Se prea poate sa fie un simbol al fortei, insa doar daca vorbim despre o personalitate politica a Evului Mediu. Legitimitatea lui Iliescu s-a bazat pe focurile de arma pe care le-a comandat la Revolutie pentru ca sangele varsat ofera cea mai sigura sursa de legitimitate".

Impins sa gaseasca o alternativa politica pe masura dorintelor sale, seful Senatului ar putea aduce UNPR-ului exact ceea ce-i lipseste: un candidat pentru Bucuresti.

Alaturi de doua personaje cu un bagaj mediatic caldut, dar cu potential exploziv, Piedone si Ontanu, impreuna cu alt nefericit al combinatiilor iliesciene, Marian Vanghelie, ale carui competente au fost slefuite temeinic, si ma gandesc ca nu degeaba, Mircea Geoana ar crea probleme mari USL si lui Sorin Oprescu. Fie si daca ne gandim numai la ce informatii a strans in toti acesti ani.

Daca da si DNA o mana de ajutor, si nu pierdem din vedere proiectul lui Dan Diaconescu, care n-o fi jucand pentru Mircea Geoana, dar s-a pozitionat clar in coasta lui Oprescu, scenariul nu mai pare atat de halucinant, nu?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Geoana PSD, #Mircea Geoana primar, #mircea geoana exclus psd , #stiri Mircea Geoana