Primul CSAT cu Geoana vicepresedinte

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 16:11
1621 citiri
Primul CSAT cu Geoana vicepresedinte

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) urmeaza sa se intruneasca in sedinta, marti, in noua formula, cu Mircea Geoana pe post de vicepresedinte.

"Marti, 20 ianuarie, incepand cu ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu", potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale remis, luni, Ziare.com.

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului este inclusa incheierea acordului bilateral intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Irak privind statutul fortelor si mijloacelor Armatei Romaniei in Republica Irak.

Tot in sedinta CSAT de marti se va discuta si retragerea Romaniei din Brigada multinationala in asteptare cu capacitate de lupta ridicata pentru operatiuni ONU (SHIRBRIG), potrivit aceluiasi comunicat.

Sedinta de marti a CSAT este prima in noua formula, dupa alegerile din 30 noiembrie si dupa modificarea Legii CSAT, in sensul ca presedintele Senatului devine membru al CSAT, cu functia de vicepresedinte. Celalalt vicepresedinte al CSAT este premierul Emil Boc.

Ordonanta de Urgenta privind modificarea Legii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, prin care presedintele Senatului, Mircea Geoana, devine vicepresedinte al CSAT, a fost publicata in Monitorul Oficial in ultima zi a anului 2008.

In motivarea OUG, Guvernul precizeaza ca masura trebuia luata avand in vedere "necesitatea asigurarii unei conduceri a CSAT care sa reflecte importanta acestui organism in sistemul contitutional roman" si faptul ca "neincluderea in conducerea CSAT a conducerii forului legislativ poate conduce la deficiente in activitatea acestui organism".

Mircea Geoana a declarat, luni ca in contextul coalitiei PSD+PC-PD-L, CSAT "va capata un rol foarte important".

Intrebat care este obiectivul sau ca vicepresedinte al CSAT, Geoana a spus ca il intereseaza ca "Romania sa functioneze bine".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mircea Geoana vicepresedinte, #sedinta CSAT, #Basescu CSAT, #trupe Irak Afganistan , #stiri Mircea Geoana