Adrian Severin: Geoana este cel care a determinat victoria lui Basescu

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 18:42
3646 citiri
Adrian Severin: Geoana este cel care a determinat victoria lui Basescu

Europarlamentarul social-democrat, Adrian Severin, sustine ca cel care a determinat victoria lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale de anul trecut a fost chiar Mircea Geoana.

"Nu Traian Basescu este principalul actor al campaniei alegerilor prezidentiale, ci Mircea Geoana este cel care a determinat victoria lui lui Traian Basescu, anuland atuurile enorme si fara precedent cu care intrase in aceasta campanie", a declarat Severin, la Realitatea Fm, explicand rezultatele unui studiu al Institutului "Ovidiu Sincai", institutut pe care il conduce.

Eurodeputatul a identificat doua tipuri de probleme personale ale lui Mircea Geoana din timpul campaniei, unele structurale si altele conjuncturale.

"Probleme structurale: daca Basescu a vrut sa arate ca stie ce vrea el, Geoana a vrut sa arate ca stie ce vrea electoratul. Asta a facut ca Basescu sa apara ca un lider autentic, iar Geoana ca unul artificial care doreste doar sa faca placere interlocutorului. Probleme conjucturale- prin intalnirea de noapte de la Sorin Ovidiu Vantu, care a amorsat infrangerea", a explicat Severin.

Pesedistul considera ca romanii s-au speriat de ideea de nou, preferand continuitatea in persoana lui Traian Basescu.

"Intre o doctrina care poate fi calificata ca nefasta si una artificiala a fost validata cea care este totusi autentica. Electoratul a avut o indoiala ca Geoana reprezinta schimbarea in bine si a ales continuitatea", sustine Adrian Severin.

Europarlamentarul considera ca probleme in PSD sunt de fapt cu mult mai importante si tin de modul de conducere a partidului.

"Un rol semnificativ in cauzarea pierderii alegerilor prezidentiale l-a avut Mircea Geoana insusi. Pe de o parte este vorba de contributii negative care se intind in timp si care tin de modul de conducere a partidului. PSD-ul arata un om care este cu capul in jos, iar deciziile se iau la baza si nu la varf. Partidul s-a transformat dintr-un partid national intr-un fel de confederatie de partide locale", a mai spus Severin.

In ceea ce priveste candidatura lui Sorin Oprescu la pimul tur al alegerilor din noiembrie anul trecut, Adrian Severin apreciaza ca "a fost un candidat antisistem".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#adrian severin, #pierdere alegeri Mircea Geoana, #alegeri PSD pierde , #Traian Basescu