Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Geoana: Basescu, ultima persoana care sa dea lectii de moralitate

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 10:53
1558 citiri
Geoana: Basescu, ultima persoana care sa dea lectii de moralitate
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, "califica drept deplorabile explicatiile si motivatiile oferite de seful statului in legatura cu incidentul de pe 1 decembrie, de la parada militara" si sustine ca Traian Basescu, dupa sase ani, tot nu a inteles cum trebuie sa se comporte un presedinte.

"Onorul de Ziua Nationala se acorda Presedintelui Romaniei, nu lui Traian Basescu in calitate de cetatean. Doresc sa-i transmit domnului Basescu ca modul prin care domnia sa a castigat cel de-al doilea mandat prezidential nu a fost inca pe deplin elucidat, iar suspciunea de frauda continua sa planeze puternic.

De fapt, domnul Basescu este cel mai putin legitim presedinte din istoria Romaniei post-decembriste, de aceea cred ca domnia sa este ultima persoana care sa-si permita sa dea lectii de curatenie si de moralitate. Faptul ca, la un an de zile de la turul al II-lea al alegerilor prezidentiale, inca nu avem nicio investigatie a statului roman legata de fraudarea alegerilor, in ciuda nenumaratelor si intemeiatelor suspiciuni, nu este scuzabil in niciun fel", sustine presedintele Senatului, potrivit unui comunicat remis joi Ziare.com.

Mircea Geoana ii transmite sefului statului sa nu mai spuna minciuni despre el, facand referire la faptul ca Basescu l-a acuzat ca nu spune adevarul cand vorbeste despre ce s-a intamplat in campania de anul trecut pentru prezidentiale.

"Cred ca la un an din ultimul sau mandat de presedinte, domnul Basescu are alte raspunsuri de dat. Aceste raspunsuri sunt legate de mizeria in care sunt aruncati milioanele de romani ce se zbat la limita saraciei... Despre pozitia mea de la Senat, ii spun domnului Basescu sa fie mai degraba preocupat de activitatea echipei guvernamentale si sa nu se mai implice in treburile Legislativului. Nu de alta, dar aceasta imixtiune prezidentiala este neconstitutionala.

Pe de alta parte, sunt sigur ca, daca Traian Basescu ar avea cea mai mica sansa sa provoace demiterea mea de la Senat, nu ar ezita nicio secunda", conchide Geoana.

Basescu: Ponta l-a pus pe Geoana sa minta si acum face pe fata mare

Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri seara la TVR, ca atat Mircea Geoana, cat si Victor Ponta mint cand vorbesc despre ce s-a intamplat in campania de anul trecut pentru prezidentiale, cand fostul presedinte PSD l-a vizitat pe Sorin Ovidiu Vantu.

"Pana si la un de cand a pierdut alegerile, a tinut sa minta (n.r. Geoana). Paradoxul este ca minte si el si Ponta. Amandoi mint. La dezbaterea de la alegeri s-au stabilit niste teme. Amandoi am avut trimise temele de discutie. Ce intrebari sa stiu, daca am avut temele? Am avut doua zile pe teme convenite sa ne pregatim.

Ponta minte cand spune ca nu a stiut unde a fost. Ponta l-a pus sa minta ca si purtator de cuvant al campaniei. Acum face pe fata mare. Cel care a primit din parte IPP temele a fost Victor Ponta", a spus Basescu.

Totodata, seful statului a afirmat ca Geoana "are multa mizerie in spatele lui", iar acest lucru a fost motivul pentru care a ales ca onorul de Ziua Nationala sa-i fie dat de militari premierului Emil Boc.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Mircea Geoana replica Basescu, #atac Traian Basescu , #Traian Basescu