Geoana: Basescu va incerca sa sparga partidele

Marti, 17 Iunie 2008, ora 00:16
1737 citiri
Geoana: Basescu va incerca sa sparga partidele

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca planul A al presedintelui Basescu, formarea unui partid prezidential, a esuat, dar ca acesta ar putea incerca si planul B, respectiv ruperea partidelor pentru a-si forma o majoritate la toamna, insa a prevenit ca PSD este vigilent si unit.

"Proiectul presedintelui Basescu de a-si crea un megapartid prezidential a esuat. Daca planul A a esuat, asta nu inseamna ca dl. Basescu nu va incerca planul B sau planul C. Va incerca in continuare sa sparga partidele pentru a-si putea sa-si creeze o iluzorie majoritate la toamna, va incerca sa aduca un referendum pentru o asa zisa republica prezidentiala si va incerca sa-l suprapuna cu alegerile parlamentare", a sustinut Mircea Geoana, citat de NewsIn.

Liderul PSD l-a prevenit insa pe presedinte ca pesedistii sunt pregatiti si vigilenti. "Am ramas uniti si unitatea este forta noastra", a mai declarat el, de pe o scena improvizata in sediul PSD, pentru o poza de familie.

Geoana a mai anuntat si un Comitet Executiv, la care sa se analizeze rezultatele de la locale, programat pentru 27 iunie. El a profitat apoi de prilej pentru a lauda din nou rezultatele colegilor sai: 17 sefi de consilii judetene, 12 municipii resedinta de judet si cel mai mare numar de primari din toata tara.

"Nu trebuie sa facem din acest scor al partidului nostru un subiect de triumfalism politic. A fost o munca grea si o campanie permanenta ne asteapta pana la toamna", a conchis presedintele PSD.

La finalul Biroului Permanent largit, liderii social-democrati s-au asezat pe un podium pentru o poza de familie. In afara de primii lideri ai partidului, Geoana, Nastase, Iliescu, au fost prezenti castigatorii consiliilor judetene precum Marian Oprisan, Nicusor Constantinescu, Constantin Simirad, Constantin Nicolescu, dar si primarii reconfirmati precum Radu Mazare si Gheorghe Nichita. Dupa discursul lui Geoana si poza de familie, pesedistii s-au dus sa sarbatoreasca la restaurantul unui hotel situat chiar in vecinatatea sediului de la Kiseleff.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Mircea Geoana, #Traian Basescu, #PSD, #partide, #sparge , #Traian Basescu