Geoana: Guvernul este nelegitim, incompetent si pus pe furat

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 12:40
2085 citiri
Geoana: Guvernul este nelegitim, incompetent si pus pe furat
Foto: Antena3

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat miercuri, in plenul Parlamentului, ca Guvernul Boc II trebuie sa plece cat mai repede pentru ca este un guvern nelegitim si pus pe furat format din membrii celui mai periculos partid de pe scena politica.

"Avem in fata noastra astazi o decizie extrem de simpla: nu exista democratie europeana in care un Guvern care a pierdut din motive pe care le cunoastem jumatate din membrii sai sa aiba tupeul sa pretinda ca nu s-a intamplat nimic. Decizia noastra de astazi este in primul rand o decizie de revenire la normalitatea statului de drept in Republica Romania", a spus Mircea Geoana.

Liderul PSD a subliniat faptul ca, dupa iesirea social-democratilor de la guvernare, au aparut brusc bani si pentru educatie, si pentru agricultura, si pentru alte domenii.

"Cum se face ca instantaneu dupa plecarea PSD-ului de la guvernare au aparut bani pentru educatie, pentru agricultura...din borseta doamnei Udrea au aparut sute de milioane de euro?", a mai spus Geoana starnind rasul in sala.

Social-democratul a spus ca recunoaste ca niciunul dintre cei care vor semna motiunea nu sunt usa de biserica, dar ca ceea ce face Guvernul Boc II trebuie stopat imediat.

"In al treilea rand, niciunul dintre noi nu am fost si nu suntem usa de biserica. Am facut greseli si noi cand am fost la guvernare, si altii cand au fost la guvernare, dar niciodata din 1947, in 12 ore nu au fost matrasiti mii de functionari pentru a fi numita clientela si capusele lor. Acesta e cel mai periculos partid care exista pe scena politica romaneasca", a mai spus Geoana.

El a punctat ca tot ce face Guvernul Boc este pentru Traian Basescu si ca scaunul acestuia de la Cotroceni conteaza mai mult decat poporul roman.

"Nu conteaza poporul roman, conteaza scaunul domnului Basescu prin intermediul acestui Guvern nelegitim, incompetent si pus pe furat. Astazi asistam la primul pas in alungarea de la conducerea Romaniei a Guvernului. Guvernul Boc nu mai are ce cauta in fruntea Romaniei. Vom vota cu totii aceasta motiune de cenzura", a conchis Geoana.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Mircea Geoana Guvern Boc, #Traian Basescu, #motiune cenzura Guvern Boc , #Traian Basescu