Geoana il ataca pe Basescu la "natura constitutionala a statului social"

Duminica, 12 Decembrie 2010, ora 13:50
1410 citiri
Geoana il ataca pe Basescu la "natura constitutionala a statului social"
Foto: Arhiva

Mircea Geoana nu crede ca romanii sunt nostalgici ai comunismului, iar declaratiile lui Traian Basescu referitoare la statul care nu ar fi responsabil de cetatenii sai pun in discutie contractul social intre stat si cetatean.

"Doua stiri m-au frapat in ultimele zile: sondajul de opinie in care 56% dintre romani considera ca in comunism era mai bine si declaratia aiuritoare a domnului Basescu care afirma ca 'statul nu mai are resursele statului comunist' si ca 'statul nu mai este responsabil pentru fiecare persoana'", scrie Geoana pe blogul personal.

Acesta explica mai departe ca romanii nu sunt nostalgici ai comunismului, ci sunt doar "profund dezamagiti dupa 20 de ani de capitalism romanesc".

"Nu sunt fanatici ai egalitarismului comunist, ci sunt profund revoltati de mecanismul injust de redistribuire a prosperitatii in societate. Si au dreptate, in conditiile in care numai 10% din populatie face parte din clasa mijlocie, iar majoritatea se zbate in saracie absoluta sau relativa, se zbate intre doua salarii sa supravietuiasca cu plata creditelor si a facturilor si cu exceptia unei minoritati, nu au acces la sanatate, educatie si servicii publice esentiale de calitate decenta", arata Geoana in cea mai recenta postare.

Cat despre declaratiile presedintelui Basescu, conform carora nu ne mai putem permite statul social, ca el trebuie abandonat si ca statul nu mai este responsabil pentru fiecare persoana, Geoana crede ca ele pun "in discutie contractul social intre stat si cetatean" si "insasi esenta constructiei europene, imbratisata si de dreapta conservatoare sau liberala, care vorbesc de 'economia sociala de piata' si de modelul social european (in fapt, mai multe submodele), care incearca sa concilieze justitia sociala cu dinamismul economic".

Mai mult, Geoana crede ca "a pune in discutie eficacitatea si respectarea contractului este una, dar sa negi natura constitutionala a statului social mi se pare deja prea mult. Pentru ca adevarata problema este natura stramba a capitalismului romanesc, amplificata de ineficacitatea cronica a statului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana blog, #Mircea Geoana Basescu, #Mircea Geoana Basescu blog , #Traian Basescu
Comentarii
Poza DUTTY
DUTTY
rank 5
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Ehe, domnule Geoana, in numele statului aluia social ati comandat dumneavoastra lui Tariceanu marirea salariilor, a pensiilor si alte cheltuieli suplimentare care au terminat si banii luati prin vanzarea BCR si alte venituri! S-au simtit romanii bine un