Asul din maneca lui Geoana si Vanghelie pentru a da jos Guvernul Ponta (Video)

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 11:04
11179 citiri
Asul din maneca lui Geoana si Vanghelie pentru a da jos Guvernul Ponta (Video)
Foto: Facebook/Mircea Geoana

Mircea Geoana si Marian Vanghelie, exclusi din PSD, isi pun mari sperante in formarea unui nou partid de stanga, cel dintai fiind de parere ca el este singura alternativa la Victor Ponta. Edilul Sectorului 5 a adunat deja promisiuni de la zeci de parlamentari care ar vota motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta.

Mircea Geoana a anuntat, la Realitatea TV, ca va lansa un nou proiect alaturi de Marian Vanghelie peste doua saptamani, un proiect despre care crede ca oamenii de stanga au nevoie, pentru ca PSD sa nu devina o forma irelevanta pe scena politica.

"Acest nou PSD este singurul raspuns pe care noi, oamenii de stanga, putem sa il dam astazi pentru a evita ca vechiul PSD sa nu devina o forma irelevanta in politica. (...) Dragii mei colegi din PSD, daca veti accepta in continuare amanarea unei analize obligatorii cu privire la cauzele profunde ale esecului de la prezidentiale, eu va spun, si este semnalul meu de alarma pe care vreau sa vi-l transmit, ca in fiecare saptamana pur si simplu legea gravitatiei in politica va exista o majoritate, care va face ca vechiul PSD cu actualul sa mearga in Opozitie.

Acest lucru poate fi modelat cu o singura conditie: sa avem curajul sa facem acest nou PSD si sa propunem noului presedinte care este deschis spre o coalitie de tip german", a declarat Geoana.

Fostul senator PSD a marturisit ca cel mai mult se teme de solutii mediocre pentru Romania.

"Stiti care este tema mea cea mai mare? Eu nu mai am rabdare penru solutii mediocre in tara mea. Face PNL majoritate cu cine mai apuca din PLR, la PC se schimba conducerea si se schimba aliantele, dar nu se rezolva problemele Romaniei. Nu voi fi parte din acest joc mediocru in aceasta tara. Nu asta este scopul meu", a subliniat el.

Mircea Geoana a spus ca va chema in partidul sau oameni din medii diverse si din mai multe partide, adaugand ca noul PSD va fi un partener natural al PNL.

"Ambitia noastra e un mare pact national intre noul PSD si noul PNL. E singura sansa ca PSD sa ramana la guvernare in urmatorii ani", a precizat Geoana.

Vanghelie, pus pe convins parlamentari

Si in ochii lui Marian Vanghelie, exclus si el din randul social-democratilor, PSD asa cum il stim se destrama.

Primarul Sectorului 5 sustine ca a convins deja 25 de parlamentari PSD sa se alature proiectului derulat alaturi de Mircea Geoana.

"Pana la 1 februarie, vom pune la punct prima etapa a proiectului nostru politic, alaturi de cel putin 25 de parlamentari. Impreuna constituim grupul de initiativa pentru infiintarea noului PSD, un partid de stanga puternic si serios", a declarat el, pentru Gandul.

"Exista un numar extrem de important de oameni, foarte interesati sa sustina in mod explicit proiectul noului PSD", a mentionat si Mircea Geoana.

Marian Vanghelie a spus ca, in momemtul depunerii motiunii de cenzura de catre PNL, se vor strange 50-60 de parlamentari interesati de proiectul celor doi exclusi din PSD, insa nu a dat nume.

"Acesti colegi ai nostri sunt foarte necesari pentru luarea unor decizii importante in Parlament. Vom vota motiunea, ca sa-l trimitem acasa pe Victor Ponta, din functia de premier. Pe noi ne intereseaza o guvernare stabila in Romania, pana in anul 2020, pe model german. Stanga cu dreapta, ca sa nu mai fie scandaluri si certuri; sa fie o chestie serioasa", a lamurit fostul lider PSD.

Mircea Geoana si-a anuntat, pe 6 ianuarie, intentia de a forma o noua constructie politica de stanga, un partid despre care sustine ca vrea sa fie "eliberat de minciuna, coruptie si impostura".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Geoana partid PSD, #Geoana nou PSD, #Geoana Vanghelie partid , #Victor Ponta