Geoana: Ponta l-a atacat pe Iohannis cu instrumentele propagandei ceausiste

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 20:00
5177 citiri
Geoana: Ponta l-a atacat pe Iohannis cu instrumentele propagandei ceausiste
Foto: B1 Tv

Fostul presedinte PSD Mircea Geoana este de parere ca, inainte de alegerile prezidentiale, a existat temerea ca Victor Ponta ar readuce traditii autoritare, daca ar fi ajuns presedinte, dar si ca a folosit propaganda ceausista in campanie.

"Sa aruncam o privire rapida la campania electorala a lui Victor Ponta, considerata de multi drept una dintre cele mai urate si triviale din sfertul de secol al alegerilor democratice din Romania.

Sacrificand valorile fundamentale ale stangii, Ponta a ales sa-si atace contracandidatul cu instrumentele propagandei ceausiste: originile germane, religia sa, parintii (hartuiti de o televiziune detinuta de un apropiat al domnului Ponta in micul oras din Germania in care traiesc acum) si, pentru a inrautati lucrurile, acuzatii absurde de trafic de copii si de organe in anii '90, de catre Klaus Iohannis", scrie Mircea Geoana, in Social Europe Journal.

Geoana: Ponta e un rau care nu mai are voie sa stea in fruntea Guvernului

Acesta spune ca "partidul-stat" este o acuzatie des intalnita impotriva PSD, tendintele autocrate ale lui Ponta ca lider de partid amplificand aceasta ingrijorare.

"Pentru a inrautati lucrurile, acuzatiile facute de presedintele Basescu ca Ponta a fost agent sub acoperire pentru un serviciu de informatii, in timp ce era procuror intre anii 1997 si 2001, au reinnoit temerea ca un presedinte Ponta ar reinvia traditiile autoritare mult mai vechi decat ale lui Ceausescu.

Duetul Victor si Viktor (Orban - n.red.) din Romania si Ungaria nu a reprezentat o perspectiva foarte draguta pentru multi din interiorul si exteriorul tarii", a mai spus Mircea Geoana.

Acesta a mai afirmat ca Victor Ponta "a confirmat o perceptie mai veche a PSD - protejarea politicienilor corupti", dar si ca "acuzatiile de comunism, aroganta si coruptie s-au acumulat impotriva PSD in ultimii 25 de ani".

Fostul presedinte PSD incheie, afirmand ca, la 25 de ani de la caderea comunismului si de la executia cuplului Ceausescu, pe 22 decembrie, Romania "incepe un nou ciclu politic, istoric si strategic".

"Scapand de la periferia Europei si din blestemul saraciei, coruptiei si proastei guvernari, este posibil. Fortele progresive ar trebui sa fie campionii acestei noi Romanii", mai scrie Mircea Geoana.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mircea Geoana acuzatii Ponta, #geoana atac ponta, #Geoana Ponta propaganda ceausista , #Victor Ponta