Victor Ponta: Care era solutia, sa plecam toti si sa ramana Mircea Geoana?

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 19:56
2692 citiri
Victor Ponta: Care era solutia, sa plecam toti si sa ramana Mircea Geoana?
Foto: Arhiva

Victor Ponta a declarat, luni seara, ca excluderea lui Mircea Geoana era singura decizie pe care o putea lua partidul.

"Care era solutia? Sa plecam toti din PSD si sa ramana domnul Geoana? Noi toti votam intr-un fel, atunci trebuie sa plecam noi toti si sa ramana domnul Geoana", a declarat presedintele PSD, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

"Am trecut prin votul BPN, prin votul grupului de la Senat. Au fost 26 de voturi pentru, 5 abtineri, niciunul impotriva. Am trecut si prin votul Comisiei de Integritate, apoi vom trece prin votul de la CEx. Domnul Geoana este invitat la CEx de martea viitoare. Ieri, in loc sa vina la Comisia de Integritate Morala, a facut o conferinta de presa lacrimogena", a adaugat liderul PSD.

Ponta a afirmat ca a avut o discutie cu Crin Antonescu si cu Dan Constantin si ca s-a simtit vinovat fata de acestia: "M-am simtit vinovat fata de Crin si Constantin, le-am zis 'Haideti la PSD sa discutam'. Tot incerc pe cat posibil sa nu mai inflamez acest subiect".

Presedintele PSD a comentat si afirmatiile lui Mircea Geoana, care a spus despre el ca este "mic copil pe langa Traian Basescu": "Afirmatia cu 'Basescu e mic copil' e prea mult. Cred ca v-ati cutremurat de ras. Nu e nicio sansa ca cineva sa fie mai rau ca Traian Basescu in viitor, Romania nu va mai accepta un sistem politic ca al lui Basescu. Geoana hiperbolizeaza".

Potrivit lui Ponta, Mircea Geoana a spus ca deciziile partidului sunt proaste si si-a dorit destramarea USL-ului: "Stie ca pana in 2014 mai e mult. Chiar toti suntem rai si doar domnul Geoana e bun? Nu se poate sa spui 'da am pierdut, dar nu sunt de acord, au gresit cei care l-au ales pe Ponta'".

Liderul PSD a spus despre Geoana: "Ne-a luat bata de baseball din mana si acum fugim sa ne luam bata inapoi", si ca situatia fostului lider al Senatului e ca in fotbal: "Nu te judeci sa te duci in instanta pentru un cartonas galben". Ponta crede ca Geoana este cel care trebuie "laudat pentru ca PSD este o circoteca".

PSD a decis sa ceara inlocuirea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului cu Titus Corlatean si a votat in unanimitate in BPN pentru inaintarea cererii sale de excludere catre Comitetul Executiv al partidului.

Anuntul a fost facut luni, de presedintele PSD, Victor Ponta, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului, al carui principal subiect a fost fostul prezidentiabil social-democrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Victor Ponta Mircea Geoana, #Ponta demisie Geoana, #Ponta vot Senat Geoana, #Geoana Ponta mic copil Basescu , #Victor Ponta
Comentarii
Poza rautzu
rautzu
rank 5
"sa plecam toti si sa ramana Mircea Geoana?"
Poza maxi
maxi
rank 5
Vantu-Mircea Geoana -Base! Cineva de la Cotro are o vulnerabilitate!