Retrocedari: Din 200.000 de dosare depuse, autoritatile vor respinge mai mult de jumate

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 15:55
3532 citiri
Retrocedari: Din 200.000 de dosare depuse, autoritatile vor respinge mai mult de jumate

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), George Baesu, estimeaza ca, din cele 200.000 dosare de despagubiri depuse si nesolutionate inca, mai mult de jumatate vor fi respinse din cauza documentatiei incomplete, restul urmand sa fie rezolvate in urmatorii cinci ani.

"Din cele 200.000 de dosare, 64.000-65.000 se afla si acum la ANRP. Foarte multe dintre aceste dosare in mod evident nu pot fi solutionate, dar legea anterioara nu ne-a permis sa respingem sau sa invalidam aceste dosare.

Nu pot fi solutionate favorabil, dar nici nu au documente care sa conduca la acest lucru. De aceea, credem ca atat din aceste 64.000 de dosare, cat si din diferenta de 130.000-140.000 de dosare aflate acum la autoritatile locale, mai mult de jumatate nu vor mai ajunge sa fie propuse pentru evaluari si pentru despagubiri", a declarat, vineri, presedintele ANRP.

El a adaugat ca noua lege prevede un termen de cinci ani pentru rezolvarea tuturor dosarelor depuse la Autoritate.

Ponta, despre retrocedari: 1.000 de samsari au primit mai multi bani decat 26.000 de proprietari

La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Justitiei Ovidiu Putura a sustinut ca proiectul de lege privind restituirile de imobile nationalizate va institui un termen de 90 zile in care persoanele indreptatite sau cele care au depus cerere de restituire pot sa-si depuna documentatia integral.

"In situatia in care nu se va depune de aceste persoane documentatia integral, comisia centrala va putea sa respinga aceste dosare. Prin urmare, la momentul actual, peste 60.000 de dosare nu au documentatia completa. Daca nu se completeaza, ele practic se solutioneaza prin respingere in termen de cateva luni de zile", a spus Putura.

Conform datelor prezentate de Guvern, pana in prezent au fost solutionate 27.315 de dosare cu titlu de despagubire si mai are de rezolvat circa 200.000 astfel de dosare.

Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pentru un proiect de lege privind despagubirile pentru imobile nationalizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#ANRP respingere dosare retrocedari, #respingere dosare retrocedari, #ANRP dosare retrocedari, #retrocedari ANRP, #dosare retrocedari case , #stiri George Baesu