Barack si Michelle Obama, primiti la Casa Alba de sotii Bush

Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 23:01
2602 citiri
Barack si Michelle Obama, primiti la Casa Alba de sotii Bush
Foto: AP

Barack Obama si sotia sa, Michelle, au fost primiti luni la Casa Alba de presedintele George W. Bush si de Prima Doamna, Laura Bush, pentru primele convorbiri aprofundate dupa alegerea, la 4 noiembrie, a noului presedinte al Statelor Unite.

Potrivit AFP, Barack Obama va face primii pasi in Biroul Oval de unde va conduce Statele Unite intr-o perioada dificila. Intalnirea vine cu 71 de zile inainte ca presedintele ales Barack Obama sa-si preia oficial functia.

Imaginile prezentate de CNN i-au infatisat pe Barack si Michelle Obama coborand din limuzina neagra. Ei au fost intampinati de George W. Bush si Laura Bush. Doamnele s-au imbratisat, iar actualul si viitorul presedinte si-au dat mana. Barack Obama l-a batut amical pe spate pe seful Casei Albe.

Cuplul Obama nu a venit insotit de cele doua fiice, asa cum au obisnuit sa apara in public in campanie. Michelle Obama, a carei tinuta din seara alegerilor a starnit unele comentarii critice, era imbracata in rosu.

Dupa ce au coborat treptele gradinii Casei Albe, timp in care cei doi presedinti deja incepusera sa discute, Bush si Obama s-au retras in Biroul Oval pentru a avea primele convorbiri substantiale de la victoria categorica a senatorului de Illinois la alegerile prezidentiale.

La randul sau, Laura Bush urma sa-i prezinte viitoarei Prime Doamne birourile pe care le va ocupa la Casa Alba incepand de la 20 ianuarie.

Bush si Obama au primul lor tete-a-tete in acesta perioada de tranzitie a puterii, una dintre cele mai delicate pentru tara de la venirea lui Roosevelt la Casa Alba in 1933 si chiar a lui Lincoln in 1861.

Unul dintre cei mai tineri presedinti de la Casa Alba, Obama, in varsta de 47 de ani, a fost ales dupa doi ani de campanie concentrata pe schimbare - in special fata de politica externa si economica a administratiei Bush.

Presedintele in exercitiu, a carui popularitate extrem de scazuta a antrenat victoria rasunatoare a lui Obama si a democratilor, a dat asigurari ca va face tot ceea ce ii sta in putere pentru a-l ajuta pe Obama si pentru a avea loc un transfer de putere lipsit de sincope.

Vizita sotilor Bush la Casa Alba, care a inceput la ora 21.00, ora Romaniei, este programata sa dureze aproximativ 90 de minute.

Erdogan s-a întâlnit la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh. Au discutat despre o pace echitabilă și durabilă în regiune VIDEO
Erdogan s-a întâlnit la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh. Au discutat despre o pace echitabilă și durabilă în regiune VIDEO
Președintele turc Tayyip Erdogan a discutat cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, sâmbătă, 20 aprilie, la Istanbul, despre eforturile de a furniza ajutor umanitar Gaza și de a se ajunge la o pace...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Barack Obama, #Michelle, #Laura, #George Bush, #intalnire, #Casa Alba , #Barack Obama
Comentarii
O
om de omenie
rank 1
S
silva
rank 1
STARNESTE CURIOZITATEA - POTOLESTE SETEA DE CUNOASTERE