Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bush spune ca nu va lenevi pe plaja dupa ce va parasi Casa Alba

Luni, 12 Ianuarie 2009, ora 23:30
2511 citiri
Bush spune ca nu va lenevi pe plaja dupa ce va parasi Casa Alba

Presedintele in exercitiu George W. Bush a dat asigurari luni ca este pregatit sa paraseasca prim-planul, dar ca nu intentioneaza sa leneveasca pe plaja, mai ales pentru ca a incetat sa mai bea.

Facand aluzie la faptul ca in trecut a fost alcoolic, Bush a vorbit despre viitorul sau dupa ce se va retrage de la Casa Alba, in timpul ultimei conferinte de presa in calitate de presedinte al Statelor Unite.

"Cand voi iesi de aici, voi parasi scena. Cred ca trebuie sa fie numai o persoana, la un moment dat, in lumina reflectoarelor. Am avut perioada mea in lumina lor", a declarat el, potrivit AFP.

Intrebat daca se va relaxa dupa opt ani de mandat, el a raspuns ca nu se va retrage complet imediat la ferma sa din Crawford, Texas.

"Nu pot sa ma vad cu o palarie mare de paie si o camasa hawaiiana pe o plaja (...), mai ales dupa ce am incetat sa mai beau", a declarat Bush razand.

Anul trecut, el a recunoscut ca religia l-a ajutat sa scape de alcoolism si ca nu a mai baut de 21 de ani.

Presedintele in exercitiu, in varsta de 62 de ani, nu a ascuns niciodata ca a fost dependent de alcool in urma cu mai multi ani, insa nu a vorbit despre acest subiect decat foarte rar.

Cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale din 2000, presa a dezvaluit ca Bush a fost arestat in 1976 pentru ca a condus in stare de ebrietate, in apropiere de resedinta parintilor sai din Maine.

In timpul acestei lungi conferinte de presa, Bush a dezvaluit ca ii este greu sa renunte la functia de presedinte, dupa ce diferite obiceiuri cotidiene au facut "parte integranta din viata (lui - n.red.) timp de opt ani", chiar si in timpul vacantelor.

"Nu scapi niciodata de presedintie. Te urmareste peste tot pe unde mergi. Si nu exista niciun moment in care nu te gandesti ca esti presedinte, decat daca pedalezi cat de tare poti bicicleta de terne", a declarat el.

Intrebat ce va face pe 21 ianuarie, a doua zi dupa investitura lui Obama, cand nu va mai fi cel mai puternic om din lume, Bush a raspuns: "Ma voi trezi marti dimineata, adica miercuri dimineata si cred ca ii voi face o cafea Laurei", sotiei sale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#George Bush plaja, #retragere Casa Alba, #dependenta alcool , #stiri George Bush