Iohannis ureaza succes lui Ciamba si Guvernului: Inca se poate sa avem o pregatire rezonabila a presedintiei Consiliului UE

Miercuri, 14 Noiembrie 2018, ora 10:17
3234 citiri
Iohannis ureaza succes lui Ciamba si Guvernului: Inca se poate sa avem o pregatire rezonabila a presedintiei Consiliului UE
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Presedintele Klaus Iohannis si-a nuantat mesajul privind capacitatea Romaniei de a exercita presedintia prin rotatie a Uniunii Europene si i-a urat succes noului ministru delegat al Afacerilor Europene.

George Ciamba a depus, miercuri, la ora 10.00, la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura, dupa ce marti seara, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea sa in functie.

"Va doresc sa reusiti, impreuna cu ceilalti membrii din Guvern, sa intram in linie dreapta pentru pregatirile presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Inca se poate sa avem o pregatire rezonabila a presedintiei Consiliului UE. Va urez succes", a spus Iohannis, laconic, la ceremonia de la Cotroceni.

Apoi, seful statului a mers spre membrii Guvernului prezenti in sala, printre care se afla si premierul Viorica Dancila, si a spus:

"Si dumneavoastra va doresc mult succes in acest sens. Este o secunda inainte de ora 12.00 ca sa mergem intr-o pregatire rezonabila pentru presedintie si cred ca inca se poate".

Luni, presedintele Klaus Iohannis a declarat, dupa plecarea din Guvernul Dancila a ministrului Afacerilor Europene, Victor Negrescu, ca lucrurile "au luat-o razna" la Palatul Victoria si ca Romania nu este pregatita pentru preluarea, peste mai putin de 2 luni, a presedintiei UE.

"Nu suntem pregatiti pentru asa ceva (preluarea presedintiei UE - n.red.) . Acum cateva saptamani am fost intrebat si am spus ca vom face fata rezonabil. Intre timp, lucrurile au luat-o razna la Guvern!

Nu se mai inteleg responsabilii pentru diferite sectoare, persoane care ar trebui sa se ocupe de chestiuni europene pleaca sau sunt demisi si in acest fel ne trezim in ceasul al 12-lea total nepregatiti", a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis anuntase marti, cu cateva ore inainte de semnarea decretului de numire in functie a lui George Ciamba ca va lua o decizie rapida referitor la propunerea PSD pentru acest post crucial in vederea preluarii presedintiei UE de catre Romania la 1 ianuarie.

"Parca acum cateva saptamani se facea mare tam-tam cu remanierea guvernamentala. Au lasat-o mai moale si se face remaniere cu taraita, unul cate unul e convins sa plece si inlocuit cu cineva propus de partid.

Se pare ca voi primi doua propuneri, dintre care una va fi analizata foarte repede, ma voi stradui sa dau un raspuns rapid, ministrul delegat pentru Afaceri Euroepene.

Totusi, ne pregatim sa preluam presedintia Consiliului UE si nu avem un ministru. Nu stiu de ce a demisionat, nici nu a dat explicatii foarte clare, cert e ca nu avem ministru in ajunul presedintiei.

Propunerea mi se pare una pe care o voi citi intr-o nota pozitiva. Cu domnul Ciamba am mai lucrat, e un bun expert in afaceri europene, e foarte important sa dau repede o rezolutie pe aceasta propunere ca sa ne miscam repede", a spus Iohannis.

Amintim ca Biroul Politic National al PSD a votat marti noile propuneri de ministri: Ecaterina Andronescu la Ministerul Educatiei, iar George Ciamba pentru functia de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Victor Negrescu a demisionat vineri din functia de ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Secretarul de stat in MAE, George Ciamba, este in Ministerul Afacerilor Externe din anul 1990, timp in care a ocupat mai multe functii. Este secretar de stat din 2012, cu o pauza intre februarie 2016 si ianuarie 2017 (guvernarea tehnocrata) . Inainte a fost ambasador in Grecia (2005-2012) .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#George Ciamba juramant, #George Ciamba ministru Afaceri Europene , #ministrul Afacerilor Europene