Sotia lui George Clooney sare in apararea unor jurnalisti condamnati

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 16:33
3914 citiri
Sotia lui George Clooney sare in apararea unor jurnalisti condamnati
Foto: Hepta.ro

Avocata si activista pentru drepturile omului Amal Clooney, sotia celebrului actor George Clooney, a cerut presedintelui egiptean Abdel Fattah al Sissi sa emita un decret prezidential prin care sa-i elibereze pe cei trei jurnalisti de la Al Jazeera, serviciul in limba engleza.

Potrivit revistei Variety, Amal Clooney il reprezinta in calitate de avocat pe cetateanul canadian Mohammed Fahmy, care a fost condamnat alaturi de australianul Peter Greste si egipteanul Baher Mohammed, la trei ani de inchisoare dupa rejudecarea procesului.

Procurorii egipteni i-au acuzat pe jurnalisti de sprijinirea unui grup de studenti teroristi care ar fi avut legaturi cu gruparea Fratii Musulmani, insa, potrivit revistei Variety, in timpul procesului nu au fost prezentate dovezi care sa sustina aceasta supozitie.

Trei jurnalisti, condamnati la inchisoare pentru "difuzarea de stiri false"

Jurnalistii se lupta pentru recastigarea libertatii inca de cand au fost arestati la Cairo, la sfarsitul anului 2013. Anul trecut au fost condamnati pentru raspandirea unor stiri false. Apoi jurnalistii au cerut rejudecarea cauzei si au obtinut un nou proces, care s-a incheiat saptamana trecuta tot cu condamnarea lor.

"Condamnarea jurnalistilor afecteaza reputatia Egiptului, in timp ce comunitatea internationala condamna tara pentru acest caz si pentru cazuri similare. Acest lucru afecteaza imaginea Egiptului. Cred ca Sissi este ingrijorat de acest lucru si are la dispozitie o modalitate prin care poate indrepta situatia", a declarat Amal Clooney la BBC.

Jurnalisti Al Jazeera condamnati pentru terorism in Egipt - probele, tinute la secret

"Stim cu totii despre ce este vorba, libertatea media in Egipt si in regiune. Este un caz care poate deveni un precedent intr-un fel sau altul si este vorba despre integritatea procesului judiciar", a adaugat Amal Clooney.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Amal Clooney gratiere jurnalisti, #Amal Clooney presedinte Egipt, #sotie Clooney gratiere jurnalisti, #sotie Clooney presedinte Egipt , #Amal Alamuddin