Dezvaluiri incendiare despre George Copos: Ce face in inchisoare si cand va fi eliberat

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 08:40
6079 citiri
Dezvaluiri incendiare despre George Copos: Ce face in inchisoare si cand va fi eliberat
Foto: Evenimentul Zilei

George Copos putea fi primul condamnat din "Dosarul Transferurilor" care sa simta iarasi aerul libertatii dupa sentinta socanta de acum aproape un an.

Instanta i-a respins prima solicitare de liberare conditionata, insa fostul patron al Rapidului spera sa iasa din spatele gratiilor in aceasta primavara.

"Peste o luna, doua, nu se stie. Legea isi va spune cuvantul", a declarat sotia lui Copos, Cristiana, atunci cand a fost intrebata cand va fi pus in libertate fostul vicepremier, scriu cei de la Ring.

Aceasta a dezvaluit ca George Copos nu are o viata tocmai usoara in penitenciar, desi este considerat de multi un detinut VIP.

"La Rahova, disciplina e la ea acasa, iar regimul este riguros. Dar, pe de alta parte, e stimulativ. Poti sa scrii sau sa iesi la munca, dar daca aceste lucruri sunt ignorate, nu-i usor!", mai spune doamna Copos.

Cristiana Copos explica si afinitatea deosebita pentru scrierea de carti pe care sotul ei, ca si alti detinuti celebri, si-a descoperit-o in inchisoare.

"Acolo, toti oamenii care au beneficiat de o anumita instructie, educatie incearca sa-si utilizeze timpul eficient. Daca prin experienta ta ii poti ajuta pe altii, nu doar ca n-ai nimic de pierdut, ba mai mult, e firesc si omeneste sa o faci. Pentru tine si pentru ceilalti. Nu e o modalitate de a 'sunta' legea, desi unii cred asta.

Daca ai timp, e bine sa scrii. Nu trebuie sa ne fie rusine cu asta. In toate inchisorile exista manuscrise care demonstreaza ca acei oameni au trait ce au scris. Si da, chiar si aceasta perioada de detentie poate fi calculata matematic. In penitenciar nu poti sa furi ore de libertate. Exista cartele speciale de telefon care iti 'spun' cat mai ai de stat in puscarie", a incheiat sotia lui Copos.

Fostul patron al Rapidului are de executat o pedepsa de patru ani de inchisoare dupa condamnarile primite in dosarele "Transferurilor" si "Loteria I".

Pentru ca are peste 60 de ani, el poate fi liberat conditionat dupa ce executa cel putin o treime din condamnare, adica un an si patru luni.

Copos este inchis in penitenciarul Rahova din data de 4 martie 2014.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Copos condamnat inchisoare, #Copos eliberat conditionat, #Copos inchis Rahova , #inchisoare