Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Los Angelesul rationalizeaza consumul de apa

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 08:34
1957 citiri
Los Angelesul rationalizeaza consumul de apa

Orasul Los Angeles, al doilea ca marime din SUA, urmeaza sa treaca la rationalizarea consumului de apa, pentru prima oara in aproape doua decenii, din cauza unei secete care afecteaza de trei ani regiunea.

Compania de furnizare a apei din Los Angeles (DWP), care aprovizioneaza cu apa 3,8 milioane de locuinte si companii, fiind cea mai mare de acest gen din SUA, a decis marti sa rationalizeze consumul, relateaza Reuters. Conform planului, compania va fixa alocatii lunare de consum, iar cei care le depasesc vor plati dublu, relateaza Reuters, preluata de NewsIn.

Consiliul director al companiei urmeaza sa adopte oficial planul luna viitoare, iar rationalizarea ar trebui sa intre in vigoare in mai, daca primaria nu se va opune. Acest lucru este putin probabil, din moment ce primarul Antonio Villaraigosa a cerut el insusi rationalizarea apei saptamana trecuta.

Singura data cand s-au impus asemenea penalitati pentru consumul de apa in exces a fost in martie 1991, in timpul ultimei secete grave care a afectat statul California. Rationalizarea a dus atunci la reducerea cu 25% a consumului de apa, potrivit purtatorului de cuvant al DWP, Joseph Ramallo.

DPW a decis si sa limiteze consumul de apa pentru stropitul spatiilor verzi la doua zile pe saptamana, asa cum ceruse primarul. Stropirea spatiilor verzi, publice sau private, reprezinta 40% din apa consumata de populatia orasului.

San Diego si alte orase din California analizeaza masuri similare pentru a face fata unei penurii de apa care se adauga problemelor pe care le are acest stat: cresterea somajului, o criza bugetara si tot mai multe locuinte confiscate de banci din cauza imposibilitatii cumparatorilor de a-si plati ratele.

California este afectata pentru al treilea an la rand de seceta, iar autoritatile se tem ca aceasta se va dovedi cea mai grava seceta din istoria statului.

Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Val de căldură extremă în Thailanda şi Filipine, unde oamenii sunt sfătuiți să stea în case. „Nu poţi respira” FOTO
Un val de căldură extremă se înregistrează miercuri, 24 aprilie, în Thailanda şi Filipine, notează AFP. Thailanda traversează o nouă perioadă de căldură extremă, locuitorii din...
Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Încă o vedetă din Europa ajunge în MLS. La ce echipă va juca
Olivier Giroud (37 de ani) urmează să facă o schimbare de peisaj în această vară. Potrivit RMC Sport, atacantul francez a ajuns la un acord cu Los Angeles FC. Ajuns la finalul...
#rationalizarea apei, #los angeles, #california, #seceta, #masura , #stiri externe