Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presa de azi: Copos il lasa fara casa pe Dan Ioan Popescu

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 08:42
3180 citiri
Presa de azi: Copos il lasa fara casa pe Dan Ioan Popescu
Foto: onlinesport.ro

Disputa dintre patronul Rapidului, George Copos, si fostul ministru Dan Ioan Popescu, privind un apartament in Piata Victoriei, este subiectul principal al presei de sambata. In plus, Gandul dezvaluie ce crede premierul despre termenul de gratie dat de presedinte Guvernului, in timp ce Evenimentul Zilei a descoperit la Zalau o clasa de genii.

Adevarul: Copos vrea sa il lase fara casa pe Dan Ioan Popescu

Un apartament aflat la doi pasi de Guvern, unde locuieste de ani buni fostul ministru Dan Ioan Popescu, este revendicat prin instanta de patronul Rapidului, George Copos.

Fostul vicepremier si patron al echipei de fotbal Rapid, George Copos, cere judecatorilor sa-l evacueze pe fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, din locuinta, intrucat aceasta i-ar apartine, ca urmare a cumpararii drepturilor litigioase asupra proprietatii inca din anul 2001, noteaza Adevarul.

Copos cere executarea, prin predare silita imobiliara, a lui DIP, sustinand ca este proprietarul in acte al apartamentului, cu suprafata de 103,03 metri patrati si al terenului in folosinta de 18,22 metri patrati, dupa ce a cumparat drepturile litigioase ale imobilului. In acelasi timp si fostul ministru al Economiei este proprietar in baza unui contract de vanzare-cumparare.

Printre apartamentele aflate in litigiu se numara si cel apartinand lui Dan Ioan Popescu. Dan Ioan Popescu a achizitionat, la 30 martie 2001, acest apartament de la SC Luxor T&D Impex, reprezentata de Paul Opris, fostul patron al televiziunii Tele 7abc.

Dan Ioan Popescu s-a declarat stupefiat de actiunea introdusa in instanta de catre George Copos, mai ales ca in opinia sa ar fi putut sa-l contacteze inainte. DIP este de parere ca patronul rapidist vrea de fapt sa-si faca un hotel in acel bloc si doreste sa puna mana pe toate apartamentele.

Fostul ministru a declarat pentru "Adevarul" ca a fost cumparator de buna-credinta si a luat apartamentul cu toate actele in regula. "Abia acum am aflat, din declaratia domnului Copos, ca domnia sa ar fi implicat in afacere si ca eu, culmea ridicolului, trebuie sa evacuez rapid casa", a mai aratat Popescu.

Fostul demnitar sustine ca nu a fost instiintat oficial in legatura cu procesul deschis de George Copos, dar a mentionat ca-l va actiona, la randul sau, in instanta.

Puterea: Copos cere executarea silita a lui Dan Ioan Popescu

Disputa Copos - Dan Ioan Popescu este dezbatuta si intr-un alt cotidian central. Patronul clubului de fotbal Rapid, George Copos, continua procesul cu colegul sau de partid Dan Ioan Popescu privind un apartament in Piata Victoriei. Fostul vicepremier a cerut executarea silita a lui Dan Ioan Popescu, in acest caz inaintand o cerere catre Judecatoria Sectorului 1 inca de pe 23 iunie.

Copos a castigat de curand mai multe spatii in urma unui proces, iar printre acesta se regaseste si apartamentul de 100 de metri patrati in care locuieste fostul ministru al economiei. Iar acum, isi cere proprietatea, ceea ce inseamna ca Popescu trebuie sa predea cheile casei, conform Puterea.

Procesul dintre Copos si Popescu va incepe pe 27 septembrie, insa seful Ana Holding e convins ca se va gasi o solutie. "Am toata consideratia pentru domnul Dan Ioan Popescu, e un om pe care il admir. Am castigat deja un proces, nu pot sa spun mai mult, sunt pe santier acum... Sunt convins ca ne vom intelege cumva. Repet, am toata consideratia pentru domnul Popescu", a spus Copos.

In replica, Popescu sustine ca a achizitionat apartamentul in urma cu mai multi ani de la o firma in baza unui contract si nu stie absolut nimic despre procesul cu George Copos. Totusi, in cazul in care va pierde procesul, fostul ministru are de ales in a parasi de buna voie apartamentul, a ajunge la un acord financiar cu Copos sau sa astepte sa fie evacuat.

Conform agentiilor imobiliare, un apartament de 100 de metri patrati in Piata Victoriei ajunge sa coste pana la 300.000 de euro, in functie de facilitati.

Gandul: Ce crede premierul despre termenul dat de presedinte Guvernului

In timp ce patronul rapidist si fostul Ministru al Economiei se bat prin tribunale, presedintele si premierul par pe aceeasi lungime de unda, cel putin declarativ. Emil Boc a declarat ca 1 septembrie este termenul convenit cu seful statului pana la care trebuie finalizata restructurarea de care depinde in buna parte revenirea, in sectorul public, de la 1 ianuarie, la un salariu mai mare decat cel actual redus cu 25%.

Boc s-a aflat, vineri, la Galati, alaturi de ministrul de Interne Vasile Blaga, cei doi intalnindu-se cu Kristalina Georgieva, comisar european pentru cooperare internationala, ajutor umanitar si raspuns la crize, potrivit Gandul.

Premierul a spus ca termenul de 1 septembrie 2010 la care a facut referire presedintele Traian Basescu in interviul de joi de la TVR, este stabilit de Guvern si discutat cu presedintele Romaniei.

"Practic, (este, n.r.) un lucru absolut necesar - sa ducem pana la capat procesul de restructurare de care depinde in buna parte revenirea de la 1 ianuarie la un salariu mai mare pe sectorul bugetar decat acela care este acum redus cu 25%. Dupa cum ati putut observa, Guvernul a luat deja masuri dure in acest sens, chiar in propria ograda, ma refer aici la reducerea numarului secretarilor de stat, subprefectilor si continuand cu toate structurile nationale si locale care fac parte din procesul de restructurare", a spus Boc.

Presedintele Traian Basescu a participat joi seara la o emisiune la televiziunea nationala, ocazie cu care a anuntat ca "scadenta in relatia cu Guvernul este 1 septembrie".

"Pentru mine, scadenta in relatia cu Guvernul este 1 septembrie", a declarat Basescu.

"Ce inseamna 1 septembrie in relatia cu Guvernul? Eu nici nu pot demite Guvernul, nici nu pot revoca ministri fara initiativa premierului. Dar sper ca la 1 septembrie, impreuna cu prim-ministrul vom constata care-s ministrii care nu si-au restructurat ministerele, agentiile din subordine, pana la toate unitatile, inclusiv regiile si vom trage concluzia ca acel ministru n-a inteles ca in Romania trebuie sa economisim banii bugetului de stat, sa ramanem cu personal atat cat ne trebuie", a adaugat Basescu.

Jurnalul National: Consiliul National Secuiesc sa-si ceara scuze pentru minciuna

Restructurarea sectorului bugetar nu este insa singura problema a Romaniei, care trebuie sa faca fata si pretentiilor de autonomie ale Tinutului Secuiesc.

Deputatul PD-L de Cluj Adrian Gurzau a reactionat la declaratiile facute in fata presei de o delegatie a Consiliului National Secuiesc (CNS) intoarsa dintr-o vizita din Ungaria. Concret, delegatia CNS a sustinut ca vicepremierul maghiar Semjen Zsolt a reafirmat sprijinul guvernului sau pentru obtinerea autonomiei secuiesti, in conditiile in care la Bucuresti oficialul "nici nu a deschis discutia despre asa ceva", scrie Jurnalul National.

Semjen Zsolt s-a intalnit la 18 iunie la Bucuresti cu presedintele Traian Basescu si membri ai Guvernului Romaniei. "El insusi a declarat ca, la aceasta intalnire, subiectul autonomiei teritoriale a << Tinutului Secuiesc >> nu a fost discutat. Ulterior la Sfantu Gheorghe a spus in fata secuilor ca << Guvernul Ungariei sprijina acest deziderat >>", a precizat deputatul Gurzau.

"Marti, presedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a sustinut ca s-a intalnit in Ungaria cu vicepremierul Semjen Zsolt, care l-a asigurat de sprijinul guvernului sau pentru autonomia tinutului secuiesc.

Dar iata care a fost declaratia publica a lui Semjen Zsolt dupa intrevederea de la Bucuresti cu autoritatile romanesti: << Intotdeauna am spus ca cerem doar ceea ce este aprobat de Constitutie >>. Asadar, vicepremierul spune de fapt ca Ungaria nu sustine altceva decat ce este aprobat de Constitutia noastra.

Iar autonomia etnica, o stie si domnul Semjen, nu este. De aceea, consideram mincinoasa, periculoasa si lipsita de justificare agitatia pe care presedintele CNS, Iszak Balazs, o face pe aceasta tema intr-un moment in care tara are nevoie de toate energiile ca sa faca fata nenorocirilor.

Domnul Iszak Balazs stie sigur ca sunt situatii in care autonomia nu te-ar apara de nimic. Cu atat mai mult acum, orice discutie despre impartirea tarii dupa bunul plac al unora este complet deplasata si condamnabila. Ii cer domnului Iszak Balazs sa le ceara scuze cetatenilor Clujului in fata carora a vorbit si pe care eu ii reprezint", ne-a declarat deputatul Adrian Gurzau.

Evenimentul Zilei: Clasa celor 27 de genii

Poate ca secuii nu ar mai cere autonomia, daca ar sti printre ce oameni inteligenti traiesc. La Colegiul National "Silvania", din Zalau, 27 dintre cei 30 de absolventi ai unei clase a XII-a au avut media 10. In timp ce patru dintre ei au obtinut nota maxima si la Bac, unul a picat examenul.

La un liceu din judetul Salaj, Colegiul national "Silvana", din Zalau, s-a inregistrat in acest an un record absolut: 27 dintre cei 30 de elevi ai clasei a XII-a, profil uman - engleza intensiv, au terminat ultimul an de liceu cu nota 10 pe linie, relateaza Evenimentul Zilei.

Mai mult, sefa de promotie a primit doar nota zece in toti cei 12 ani de studii de pana acum. Este vorba despre Antonia Abrudan, fiica inspectorului general scolar de la Salaj.

Monica Morar, diriginta clasei-minune, preda psihologie. Ea recunoaste ca, luat din context, rezultatul e incredibil. "De la inceput am observat ca sunt, intr-adevar, o generatie de copii foarte isteti, foarte respobsabili. Stiau foarte bine ce isi doresc. De la inceput s-a vazut ca este o generatie de elita si sunt convinsa ca o sa confirme peste ani", a spus profesoara Morar.

Cei 30 de aboslventi au intrat la Colegiul "Silvania" in anul 2006, cu note foarte mari, media clasei fiind de 9,67. In clasa a lX-a, media a fost de 9,70, in a X-a - 9,72, in a XI-a 9,90, iar in a XII-a 9,97.

Directorul Colegiului "Silvania", Vasile Bulgarean, spune ca generatiile mai vechi, "tributare unui alt tip de scoala", inteleg mai greu performantele elevilor sai. "In Zalau, multi comenteaza pe la colturi. Spun ca nu pot fi toti de 10, dar cei care se arata asa de socati nu vor sa vada ce se intampla la liceu", spune el.

La Bacalaureat, din cei 249 de absolventi ai Colegiului "Silvania", 207 au obtinut medii peste 9, iar 25 au luat nota maxima. Doar patru dintre ei provin din clasa-minune. Printre acestia si Antonia Abrudan, fiica inspectorului general scolar.

Unul dintre cei 27 de absolventi cu nota 10 a picat insa la Bac (a luat nota 3,7 la romana). "A avut o sincopa. A fost un accident la mijloc, e un elev foarte bun", a replicat directorul.

T.B.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#proces Copos Dan Ioan Popescu, #relatie premier presedinte, #autonomie Tinutul Secuiesc , #stiri George Copos