Melescanu se mai gandeste daca-l recheama pe ambasadorul Maior: Nu e normal ca diplomatii sa se implice in astfel de dezbateri

Marti, 11 Septembrie 2018, ora 13:35
3907 citiri
Melescanu se mai gandeste daca-l recheama pe ambasadorul Maior: Nu e normal ca diplomatii sa se implice in astfel de dezbateri
Foto: Arhiva Facebook/ Teodor Melescanu

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, spune, referitor la rechemarea in tara a ambasadorului George Maior, ca toate variantele "sunt luate in calcul".

De asemenea, acesta precizeaza ca i-a spus si personal ambasadorului ca "nu e normal ca diplomatii sa se implice in astfel de dezbateri", facand referire la declaratiile lui Maior privind scrisoarea lui Rudy Giuliani catre presedintele Klaus Iohannis.

Intrebat daca ia in calcul rechemarea ambasadorului in tara, Melescanu a spus ca "toate variantele sunt luate in calcul, dar nu pot sa spun acum ca iau in calcul o varianta sau alta", conform Mediafax.

"Din punctul meu de vedere, i-am spus si personal, ca nu e normal ca diplomatii sa se implice in dezbateri de acest tip, imi pare rau. O sa vedem ce discuta domnul Maior la comisie", a completat Melescanu, evocand audierea lui George Maior, care va avea loc miercuri in Comisia pentru Politica Externa a Senatului.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, luni, ca George Maior, fost sef al SRI si actual ambasador in SUA, va fi audiat, miercuri, in Comisia de Politica Externa, sedinta urmand sa fie cel mai probabil una publica.

"Miercuri, ora 13:00, Comisia de Politica Externa a Senatului l-a solicitat pe ambasadorul Maior George sa se prezinte in fata comisiei pentru a dat explicatii, pentru a ne da un tablou mai larg, declaratiile publice pe care le-a facut, care au starnit o serie de intrebari", a declarat Calin Popescu Tariceanu, luni seara, la Antena3.

De altfel, si liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat, dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD din 1 septembrie, ca i-a solicitat premierului Viorica Dancila sa ii ceara ministrului de Externe sa inceapa demersurile pentru rechemarea de la post a ambasadorului Romaniei in SUA, George Maior.

Iata aici mai multe detalii- CEx PSD: S-a cerut ca ministrul de Externe sa porneasca procedura de rechemare in tara a lui George Maior

Ambasadorul Romaniei la Washington a afirmat, referitor la scrisoarea transmisa autoritatilor de la Bucuresti de avocatul presedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, in care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, ca acesta este un personaj "spumos si combativ", el reprezentand "expresia unui lobby initiat de anumite forte" care vor sa apere persoane din Romania cu probleme penale.

Vezi si Maior spune ca Giuliani nu reprezinta SUA si are puncte de vedere incorecte: E de datoria mea sa apar reputatia tarii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, in aceeasi zi, ca pozitia exprimata de Maior nu a fost aprobata la nivelul Centralei MAE sau de Guvern, iar un ambasador al Romaniei ar trebui sa fie preocupat "sa reprezinte intotdeauna interesele statului roman in statul in care este acreditat".

In acest context, ministerul preciza ca il va chema pentru explicatii pe George Maior.

Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
Liderul AUR George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#Melescanu amabsador George Maior , #ambasador SUA