Parlamentul a trimis MAE o scrisoare privind rechemarea in tara a ambasadorului Maior. Senator USR: Nu isi avea rostul

Luni, 17 Septembrie 2018, ora 16:55
4849 citiri
Parlamentul a trimis MAE o scrisoare privind rechemarea in tara a ambasadorului Maior. Senator USR: Nu isi avea rostul
Foto: Arhiva Hepta.ro

Comisia de Politica Externa a Senatului a stabilit, luni, trimiterea unei scrisori ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, pentru a analiza oportunitatea rechemarii lui George Maior din functia de ambasador al Romaniei in SUA, a anuntat presedintele forului, Cristian-Sorin Dumitrescu.

"Dupa intalnirea cu George Maior, ambasadorul Romaniei in Statele Unite, care a fost prezent saptamana trecuta la invitatia Comisiei pentru a prezenta anumite puncte de vedere in legatura cu activitatea domniei sale si mai ales in legatura cu activitatea din ultima perioada, am formulat o scrisoare.

Aceasta scrisoare am adresat-o ministrului de Externe, Teodor Melescanu. Scrisoare este, sigur nu o s-o dam publicitatii, ea trebuie citita de domnul ministru. Daca dumnealui va dori sa o faca publica, atunci poate sa o faca publica. In aceasta scrisoare am facut o argumentatie.

Ea a fost realizata pe baza unui raport facut de un raportor, domnul Calin Popescu Tariceanu, si a fost adoptata de comisie cu sase voturi pentru si patru abtineri", a declarat senatorul PSD, Cristian-Sorin Dumitrescu, la finalul sedintei Comisiei de Politica Externa a Senatului.

Acesta a citit si ultima propozitie a solicitarii comisiei adresata MAE, in care parlamentarii cer ministerului sa analizeze si sa stabileasca in ce masura mai este oportuna mentinerea lui George Maior in functie.

"Ceea ce pot sa va spun este fraza finala a acestei informari, la care am atasat si raportul domnului ambasador si stenogramele discutiilor care au avut loc cu acest prilej.

'Comisia de politica externa a Senatului se asteapta ca la nivelul MAE sa aiba loc o analiza menita a stabili masura in care mentinerea mandatului de ambassador in SUA ale domnului George Maior se mai identifica si mai este utila intereselor Romaniei si parteneriatului strategic romano-american. Aceasta este pozitia Comisiei in urma audierii'", a conchis Dumitrescu.

Senator USR: Scrisoarea nu isi avea rostul

Senatorul USR Radu Mihail a declarat, luni, ca scrisoarea privind revocarea lui Maior reprezinta "episodul numarul doi al rafuielii intre Liviu Dragnea si George Maior".

"Am asistat la episodul numarul doi al rafuielii intre Liviu Dragnea si George Maior. Dl. Liviu Dragnea si-a pus papusa pe mana - dl. Tariceanu, iar dl. Tariceanu a continuat sa lupte impotriva acestui domn Maior. Cam asta observam. A fost o comisie pentru o rafuiala intre doi oameni pentru ca PSD sa poata sa-si impinga pionii in comunicare", a afirmat Mihail.

El a mai spus ca a luat la cunostiinta despre continutul draftului scrisorii chiar la inceputul sedintei.

"M-am uitat cumva in diagonala. Nu cred ca o comisie de politica externa ar trebui sa accepte astfel de texte care devin oficiale, in care se vorbeste despre perceptiile apropiatilor cuiva din Casa Alba, despre organisnme care nu reprezinta statul roman... Sunt fel de fel formulari si de elucrubatii care se tot intalnesc in comunicarea PSD si ALDE si care revin in scrisoarea acestei comisii care nu isi avea rostul", a adaugat senatorul USR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#George Maior rechemare tara, #Parlament scrisoare Maior MAE , #ambasador SUA