George Maior a fost ales presedinte al Academiei de Stiinte Militare

Joi, 29 Ianuarie 2015, ora 13:59
2755 citiri
George Maior a fost ales presedinte al Academiei de Stiinte Militare
Foto: Unirea

Fostul director al Serviciului Roman de Informati George Maior a fost ales, joi, presedinte al Academiei de Stiinte Militare.

"Adunarea Generala a Academiei de Stiinte Militare, intrunita in sedinta joi, 29 ianuarie, a ales in functia de presedinte al Academiei pe domnul ambasador George Cristian Maior. In functia de secretar general a fost ales domnul prof. univ. dr. Gheorghe Toma", informeaza un comunicat al ASM.

Potrivit sursei citate, in cadrul sedintei, Maior a subliniat importanta alinierii la standardele excelentei academice si cercetarii de varf si a vorbit despre nevoia unei viziuni strategice si integrarea in sistemul de raspuns la marile provocari ale zilelor noastre.

George Maior a demisionat de la sefia SRI

"Presedintele Academiei a aratat, de asemenea, necesitatea oferirii unui raspuns strategic la nevoile de aparare si securitate nationala pe care le are Romania", informeaza comunicatul.

Academia de Stiinte Militare este o institutie publica de interes national in domeniul cercetarii stiintifice din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

ASM are in compunere trei sectii stiintifice: sectia de stiinte militare, sectia de ordine publica si sectia de informatii si securitate nationala. Activitatea sectiilor se desfasoara sub coordonarea stiintifica a Universitatii Nationale de Aparare "Carol I", a Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" si a Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul".

ASM isi propune ca obiectiv principal de activitate promovarea pe plan national si international a cercetarilor stiintifice din sistemul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, in scopul alinierii la cerintele NATO si ale Uniunii Europene.

Totodata, institutia coordoneaza activitatea de cercetare stiintifica din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala si creeaza cadrul legal pentru realizarea continua a progresului stiintific si tehnic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#George Maior Academie Stiinte Militare, #George Maior demisie SRI , #SRI