E oficial: Oprea anunta ca a contrasemnat decretul pentru numirea lui Maior ca ambasador in SUA

Luni, 29 Iunie 2015, ora 00:04
5086 citiri
E oficial: Oprea anunta ca a contrasemnat decretul pentru numirea lui Maior ca ambasador in SUA
Foto: Captura Youtube/Pro Tv

Premierul interimar Gabriel Oprea a anuntat, duminica seara, ca a contrasemnat decretul pentru numirea lui George Maior ca ambasador in Statele Unite ale Americii si ca informatii pe aceasta tema urmeaza sa fie comunicate de catre Presedintie.

"Maior este un om care si-a facut datoria fata de tara iar acum va fi ambasador - oricum lui ii placea sa i se spuna 'ambasador' - si cred ca ne va reprezenta cu cinste in Statele Unite ale Americii. Am contrasemnat documentul", a spus Oprea la B1 Tv.

Fostul director SRI George Maior a fost propus, la finele lunii aprilie, pentru functia de ambasador extraordinar si plenipotentiar in SUA, Administratia Prezidentiala anuntand atunci ca presedintele Klaus Iohannis a a aprobat propunerea de numire in acest post.

George Maior a primit acceptul SUA, Iohannis a semnat decretul pentru noul ambasador (surse)

Pana la acest moment, insa, decretul de numire nu a fost publicat in Monitorul Oficial, in asteptarea finalizarii tuturor procedurilor si a acordului din partea Departamentului de Stat al SUA.

George Maior si-a dat demisia de la conducerea Serviciului Roman de Informatii pe 27 ianuarie.

El a detinut functia de director al SRI timp de peste opt ani, devenind cel de-al patrulea director al Serviciului Roman de Informatii la data de 4 octombrie 2006.

Iohannis a semnat decretele de numire a mai multor ambasadori, nu si a lui George Maior

Anterior desemnarii sale la conducerea SRI, Maior a fost senator PSD, el fiind si presedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala din Senat.

In perioada 2000-2004 a fost secretar de stat si sef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantica si Politica de Aparare in cadrul Ministerului Apararii Nationale. In aceasta calitate a coordonat, din punct de vedere strategic si militar, aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Nord-Atlantic.

George Maior, contestat de romanii din SUA: I se cere presedintelui sa nominalizeze alt ambasador

Intre anii 1992 si 1997 a lucrat ca diplomat in cadrul Ministerului Afacerilor Externe, la Departamentul Tratate si la Departamentul Afaceri Strategice. Din anul 1997 pana in anul 1999 a indeplinit functia de Insarcinat cu Afaceri a.i. al Ambasadei Romaniei din Dublin, Irlanda. In anul 2004 i-a fost conferit gradul diplomatic de Ambasador in Ministerul Afacerilor Externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#George Maior ambasador Romania Washington, #Oprea anunt Maior ambasador SUA , #stiri George Maior