Seful Comisiei SRI isi linisteste colegii din PSD: In niciun dosar penal nu apar probe bazate pe interceptari ilegale

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 10:53
3249 citiri
Seful Comisiei SRI isi linisteste colegii din PSD: In niciun dosar penal nu apar probe bazate pe interceptari ilegale
Foto: Romania Libera

Deputatul PSD Georgian Pop, seful Comisiei de Control a SRI, spune ca serviciul secret pe care il supravegheaza nu face si nu are cum sa faca interceptari ilegale.

"Le-am pus ofiterilor intrebarea daca au primit vreodata ordin sa intercepteze ilegal pe cineva. Mi-au raspuns ca si daca ar vrea nu ar putea sa o faca", a declarat ferm tanarul politician de la PSD pentru Romania libera.

Georgian Pop apara indirect stenogramele care apar in presa, spunand ca toate mandatele de urmarire a convorbirilor telefonice sunt date in conditii de deplina legalitate.

Maior: SRI trebuie sa se adapteze tehnologic pentru combaterea atacurilor cibernetice (Video)

"In nici un dosar penal nu apar probe bazate pe interceptari ilegale. Suntem singurul stat din UE in care un mandat de interceptare pe siguranta nationala trece si prin filtrul procurorului general, si prin filtrul judecatorului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Repet, sunt prea multe filtre de tip juridic pentru a aparea abuzuri", spune deputatul PSD.

Georgian Pop apara bugetul SRI, spunand ca informatiile despre personalul imens al acestui serviciu se datoreaza structurii si atributiilor multiple pe care le are.

"Alte servicii nu au o Academie de Informatii. SRI-ul are. Profesorii si personalul universitar de acolo apar ca ofiteri, dar nici pe departe nu au legatura cu James Bond. Doi: SRI are sistem propriu de sanatate, cu spital si policlinica. Deci nici medicii si asistentele de acolo nu sunt James Bond, dar apar ca ofiteri".

Ce spune seful SRI despre candidatura sa la prezidentiale

Paza aeroporturilor e asigurata tot de SRI, serviciul de interceptare, serviciul de securitate informatica si serviciul de posta militara, sunt alte domenii asigurate de SRI. "Am spus asta pentru ca am vazut si in mass-media ca atunci cand se faceau calculele se luau banii alocati prin buget, se imparteau la un salariu mediu si se tragea concluzia: Fals", sustine seful Comisiei de Control a SRI.

Desi majoritatea celor care reclama ca sunt ascultati ilegal de servicii provin din USL, Georgian Pop pare a nu le da drepaate.

De ce au fost alocati mai multi bani pentru salarii la SRI? George Maior da explicatia

"Le transmit urmatorul mesaj: ori de cate ori au un indiciu concludent - nu asa, doar pareri sau declaratii politice - privind o ilegalitate a SRI, sa se prezinte la mine. Luam act in mod oficial si declansam un control parlamentar care, repet, se va incheia printr-un document, nu prin vorbe, asa cum fac ei in mass-media".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Georgian Pop PSD SRI control, #Georgian Pop SRI interceptari ilegale, #Georgian Pop SRI interceptari legale , #stiri Georgian Pop