Deputat PD-L, deranjat de "Lista rusinii" a celor care au votat motiunea

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 22:16
3009 citiri
Deputat PD-L, deranjat de "Lista rusinii" a celor care au votat motiunea

Gheorghe Albu, deputat PD-L, s-a aratat deranjat miercuri, in sedinta conducerii Camerei, de initiativa PSD privind "Lista rusinii" care-i include pe parlamentarii care au votat impotriva motiunii de cenzura.

"Eu m-am simtit ieri (marti, in timpul votului pe motiunea de cenzura - n.r.) extrem de inconfortabil cand credeam ca prieten, dar pana la urma colegi de-ai nostri in Biroul permanent, plimbau un tablou pe care era si poza mea, deci poza unui coleg din Biroul permanent, si a lui Sever Voinescu si alte poze, a domnului Pardau, a domnului Ioan Oltean: Parlamentul, cu lista rusinii. Deci, nu a fost colegial, ca sa nu zic vorbe mai grele", a spus Albu, potrivit stenogramei sedintei.

Democrat-liberalul a mai criticat si faptul ca au fost "oprite" locuri in lojele salii de plen pentru cei care huiduiau Guvernul, considerand "jenant" acest comportament.

"Eu as zice poate pe viitor evitam, pentru ca ce ar fi insemnat ca si de partea cealalta sa scoatem si noi sa aducem niste retroproiectoare. Ce Dumnezeu! Transformam sala in ce?

Nu stiu, chiar va spun, ori suntem colegi si ne respectam cel putin la nivel de colegi, ori, Dumnezeule, atunci haideti sa dam la liber si facem fiecare cum ne pricepem, cum ne taie capul. Credeti ca nu puteam si noi sa ne manifestam intr-un astfel de mod? Nu inteleg", a continuat Albu.

Banicioiu, catre PD-L: Sa-si asume votul

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a comentat ca, desi il considera in continuare prieten pe Gheorghe Albu, trebuie sa-si asume votul de la motiune, adaugand ca pozele erau luate de pe site-ul Camerei Deputatilor si nu are motive sa fie deranjat, deoarece totul este public.

"Ii aduc aminte si il rog sa isi aduca aminte de 2004, cand colegi chiar de la masa aceasta faceau liste, listulite pe la televizor, prin plen si pe nu mai stiu unde - dalmatieni, pete de pe dalmatieni, pete de pe coada dalmatienilor, iar acum va deranjeaza. Nu!

Asumati-va ce ati votat. Este public. Pozele care au fost folosite au fost de pe site-ul Camerei Deputatilor si sunt publice. Punct", i-a raspuns Banicioiu, potrivit stenogramei sedintei.

Parlamentarii PSD au venit marti, la votul pe motiunea de cenzura, cu un carton pe care au lipit pozele parlamentarilor care votau impotriva motiunii de cenzura, demers anuntat anterior de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a spus ca o astfel de "lista a rusinii" va fi impartita si in colegii, pentru ca populatia sa ii cunoasca pe cei care au votat pentru taierea pensiilor si a salariilor.

PSD a lansat si un site, www.listarusinii.ro, pe care sunt puse pozele si informatiile parlamentarilor care au votat impotriva motiunii de cenzura.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Gheorghe Albu, #Albu deranjat lista, #lista rusinii motiune, #lista rusinii PSD , #stiri Gheorghe Albu